fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalObustavljena registracija Savićevića za predsjednika FSCG

Obustavljena registracija Savićevića za predsjednika FSCG

Podgorica, (MINA) – Uprava za sport i mlade obustavila je registraciju Dejana Savićevića za predsjednika Fudbalskog saveza (FSCG), objavio je portal Radio televizije Crne Gore Gore.

Savićević je 30. juna izabran za predsjednika Fudbalskog saveza, ali su nadležni inspekcijski organi u Crnoj Gori osporili su zakonitost postupka izbora, što je nedavno potvrđeno i odlukom Upravnog suda.

“Imajući u vidu da je pred nadležnim inspekcijskim organom pokrenut postupak inspekcijskog nadzora nad radom FSCG, što predstavlja prethodno pitanje bez čijeg rješavanja se ne može odlučiti u postupku za registraciju promjene u Registru sportskih organizacija, kao i da to prethodno pitanje čini samostalnu pravnu cjelinu čije rješavanje je u nadležnosti drugog organa odnosno Uprave za inspekcijske poslove, ovaj organ je rješenjem prekinuo postupak za registraciju promjene u FSCG u Registru sportskih organizacija”, saopšteno je iz Uprave za sport i mlade.

Navodi se da će Uprava za sport i mlade nastaviti postupak registracije promjene u Registru sportskih organizacija, nakon što se okonča inspekcijski nadzor pred Upravom za inspekcijske poslove.

“Čekamo da FSCG postupi po odluci drugostepenog organa”, saopšteno je iz Uprave.

Navodi se da slični problemi postoje i u nekim drugim savezima i u naredom periodu javnost će biti obaviještena o tim detaljima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije