fbpx
NaslovnicaMina SportKonferencija o finansiranju sporta

Konferencija o finansiranju sporta

Podgorica, (MINA) – Crnogorski olimpijski komitet (COK) i Centar za afirmaciju sporta i mladih najavili su da će 23. decembra organizovati međunarodnu konferenciju Finansiranje sporta: izazovi, prilike i mogućnosti.

Najavljeno je da će na konferenciji govoriti domaći i strani eksperti, predstavnici krovnih organizacija sporta i sportskih saveza, nadležnih državnih organa iz oblasti sporta, predstavnici državnih i uspješnih privatnih kompanija.

Saopšteno je da će cilj konferencije biti da analizira postojeće modele finansiranja sporta kako u Crnoj Gori tako i regionu, predstavi dobre prakse te oblasti i njene nedostatke, ali i predloži nove modele finansiranja.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović kazao je da je u eri globalnih izazova važno omogućiti neophodnu finansijsku podršku sportistima i sportskim radnicima, kako bismo poboljšali uslove za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata.

“Stoga je potrebno, prije svega, analizirati situaciju u Crnoj Gori i uporediti je sa regionalnom praksom, a sve u cilju nalaženja optimalnog rješenja. Kao mali sistem, sa sjajnim rezultatima, apsolutno smo svjesni da je sportistima potrebno pružiti najbolju moguću podršku, a ova konferencija pružiće nam uvide u dobre i loše strane trenutnog načina finansiranja crnogorskog sporta”, rekao je Simonović.

Konferencija će biti održana u hotelu Hilton, od deset do 16 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije