fbpx
NaslovnicaMina SportJudo savez dobio rješenje o brisanju iz registra sportskih organizacija

Judo savez dobio rješenje o brisanju iz registra sportskih organizacija

Podgorica, (MINA) – Judo savez Crne Gore saopštio je danas da je izbrisan iz registra sportskih organizacija i da je o toj odluci Uprave za mlade i sport obaviješten rješenjem koje je potpisao vršilac dzžnosti direktora Marko Begović.

U toj asocijaciji smatraju da je Begović potpuno bespravno i mimo svakog zakona riješio da izbriše savez čija su akta i rad u potpunosti usklađeni sa Zakonom o sportu i koga čini 31 klub kao i svi reprezentativci Crne Gore.

“Umjesto da se, kao starešina državnog organa zaduženog za registar sportskih organizacija u Crnoj Gori, ponaša ozbiljno i odgovorno vodeći računa o interesu sporta i sportista, on sebi daje za pravo da samovoljno tumači sudske odluke donoseći pravno neodrživa rešenja i gurajući u problem sve klubove i takmičare”, piše u saopštenju Judo saveza.

U toj asocijaciji smatraju da je razlog za takvu odluku lični interes Begovića da vrati pravni legitimitet bivšem savezu, koji je, kako su naveli, zbog brojnih kršenja zakona i finansijskih zloupotreba izbrisan.

“Vraćanjem pravnog legitimiteta bivšem savezu Begović omogućava bivšem predsjedniku, inače svom ličnom prijatelju, sa kojim je zajedno učestvovao u aferi Wada-Lalošević da realizuje veliki broj tužbi u kojima zahtijeva velike novčane iznose, a koje će mu upravo isplatiti Uprava za sport i mlade na čijem je čelu vd Begović”, piše u saopštenju.

Judo savez podsjeća da je za kratko vrijeme uspio da se preregistruje u skladu sa Zakonom o sportu, dobije međunarodno priznanje, ujedini 31 klub i sve reprezentatice Crne Gore.

“Obezbijedio je sponzore za međunarodni program takmičenja, izdvojio rekordne 33 stipendije za finansiranje svojih takmičara, po prvi put finansijski podržao klubove, osvojen je veliki broj medalja na međunarodnim turnirima, dobio prvakinju Evrope i imao učesnika na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju”, piše u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije