fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalJovović kandidat za trenera godine u Kataru

Jovović kandidat za trenera godine u Kataru

Podgorica, (MINA) – Crnogorski fudbalski stručnjak, Nebojša Jovović kandidat je za najboljeg trenera Katara, objavila je Katarska stars liga.

U konkurenciji za trenera godine, osim šefa stručnog štaba Al Ahlija, su još Ćavi Hernandes, trener šampiona Al Sada i Ali Junes, koji je vodio Katar SC.

Jovović je prošle sezone vodio Al Ahli do diobe četvrtog mjesta – najboljeg plasmana u istoriji kluba.

Plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona izmakao mu je samo zbog slabijeg međusobnog skora od Al Garafe, koju je vodio Slaviša Jokanović, a prije nekoliko dana preuzeo Andrea Stramaćoni.

Jovović je kazao da je za njega sam izbor među tri najbolja trenera lige veliki uspjeh i satisfakcija za ogroman rad.

“Dobre igre mog tima i ostvareni rezultati preporučili su me za trenera godine. Da nije bilo toga ne bi bilo ni priznanja”, kazao je Jovović agenciji MINA.

On je podsjetio da je Katar osvojio titulu prvaka Azije, kao i da su pečat tom rezultatu dali brojni stranciji koji su radili ili i dalje rade u tamošnjem fudbalu.

“Biti u konkurenciji Ćavija, koji je sve osvojio je čast. Među najboljima, a ispred jednog Lorana Blana ili Sabrija Lamušija, je uspjeh. Drago mi je da su ljudi koji su me kandidovali prepoznali moj rad”, rekao je Jovović.

On je podsjetio da mu nagrade i trofeji nijesu novost i da je za trenera godine proglašavan u Iraku i Jordanu.

Jovović je istakao da uspjeh nije samo njegov, već svih u klubu – igrača, stručnog štaba, rukovodstva.

“To je nagrada svih u klubu. Ponosan sam na moje saradnike u stručnom štabu. Riječanin Damir Markanović je dugo u Arapskom svijetu, Marko Jovanović je zadužen za fizičku pripremu i jedan je od najboljih u Aziji. Zoran Banović je trener golmana koji je radio sa pet reprezentativnih golmana u pet država. Od nedavno u stručnom štabu je i Željko Tomašević, koji je zadužen za mlađe i B tim”, kazao je Jovović.

Prema njegovim riječima, u fudbalu se ne priznaje minuli rad i da svaka nova utakmica je novi izazov.

“Želim da napredujemo, pobjeđujemo i osvajamo trofeje. Volio bih da jednog dana kao selekor predvodim reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu”, rekao je Jovović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije