fbpx
NaslovnicaMina SportCrna Gora sjutra u Larviku sa Norveškom

Crna Gora sjutra u Larviku sa Norveškom

Podgorica, (MINA) – Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Larviku sa Norveškom četvrti meč u EHF Euro kupu.

To je takmičenje u kojem nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva koje će biti odigrano u novembru ove godine i Norveška kao zvanični šampion Starog kontinenta.

Norveška je prvi međusobni duel, u srijedu u Podgorici, dobila 32:27 (16:15) i zadržala maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Bila ubjedljiva i dva puta protiv Slovenije 29:21 i 26:21.

Crna Gora je, osim poraza od Norveške, slavila protiv Sjeverne Makedonije u Nikšiću 31:30 i Skoplju 29:21.

Pivot Tatjana Brnović kazala je da će se crnogorske rukometašice potruditi da u Larviku poprave neke segmente u igri koji su definitivno mogli da izgledaju bolje u prvom meču.

“Moramo bolje da se vraćamo u odbranu i smanjimo broj tehničkih grešaka, jer je Norveška protivnik koji kažnjava svaku grešku. I ovu utakmicu moramo da iskoristimo za uigravanje, kako bi stvorili bolji utisak u igri, a moramo bolje da se nadovezujemo nego što je to bilo u Podgorici”, rekla je Brnovioć.

Ona je naglasila da je gostovanje Norveškoj jedna od rijetkih provjera koje će imati do novembra i Evropskog prvenstva.

“Igramo protiv šampiona Evrope i svijeta, to je važna utakmica za nas, koja će sigurna sam, biti veoma korisna”, rekla je Brnović.

Srednji bek Matea Pletikosić smatra da će meč u Larviku biti još teži, navodeći da će Norveška pred svojim navijačima nastojati da pokaže više nego u Podgorici.

“Uvjerena sam da i mi imamo veliki motiv da ostavimo dobar utisak u Larviku, da ćemo se boriti i da neće izostati želja i energija. Uvijek je veliki motiv igrati protiv prvaka Evrope i svijeta, to je poseban meč za sve djevojke i sigurna sam da će sve dati svoj maksimum tokom svih 60 minuta. Sigurno je da će biti veoma teško, ali spremne smo na borbu i ostaje da se vidi za koliko će to biti dovoljno”, rekla je Platikosić.

Utakmica u Larviku počeće u 16 sati i 45 minuta .

Šampionat Evrope za rukometašice biće odigran od 4. do 24. novembra u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije