fbpx
NaslovnicaMina SportBudućnost sjutra protiv Esbjerga

Budućnost sjutra protiv Esbjerga

Podgorica, (MINA) – Rukometašice Budućnost Bemaksa igraće sjutra u Podgorici protiv danskog Esbjerga utakmicu 12. kola DELO EHF Lige šampiona.

Rival podgoričkom timu je lider grupe A, koji je ove sezone upisao devet pobjeda i po jedan remi i poraz.

Budućnost Bemaks je na pretposljednjem mjestu na tabeli sa pobjedom i deset poraza.

Trener Bojana Popović kazala je da je Budućnost u Danskoj odigrala najlošiji meč u sezoni.

“Vjerujem u djevojke, znam koliko naporno su se pripremale za Esbjerg u prethodne dvije sedmice. Moramo da svedemo na minumum greške koje smo pravili u prvom meču, iako znamo da neće biti lako, jer igramo protiv odličnog tima koji predvodi Reistad koja je jedna od najboljih igračica na svijetu”, kazala je Popović.

Danski tim bio je ubjedljiv u prvom međusobnom duelu, u septembru prošle godine, 35:20.

Golmanka Armel Atingre smatra da je Esbjerg tim koji je sastavljen od iskusnih i mlađih igračica koje su na vrhunskom nivou.

“Svakako da se izdvajaju Reistad i Tranborg, ali i ostale igračice su odlične. Za nas je najvažnije da nastavimo da gradimo svoju igru i uživamo u rukometu. Iako nijesam igrala u Danskoj, gledala sam naš prvi međusobni duel i to je bio jedan od najtežih mečeva. Ipak, to je bio početak sezone, pa sada treba da vidimo koliko smo napredovali”, kazala je Atingre.

Pivot Nikolina Vukčević očekuje tešku utakmicu, navodeći da se podgorički tim za gostovanje Dankinja pripremao dvije sedmice.

“Esbjerg je tipičan predstavnik skandinavskog rukometa. Moramo da damo maksimum, jer znamo kakav je izazov igrati protiv tima koji je prvi u grupi. Mi smo mlada ekipa koja je željna borbe i dokazivanja, važno je da na terenu sprovedemo ono što od nas bude tražio stručni štab na čelu sa Bojanom Popović”, kazala je Vukčević.

Duel u Bemaks areni počeće u 18 sati, a dozvoljeno je prisustvo gledalaca, do četvrtine ukupnog broja mjesta za sjedjenje uz posjedovanje kovid potvrde, nošenje maske i odstojanje od dva sjedišta između gledalaca.

U ostalim mečevima 12. kola, u subotu će igrati FTC – Rostov Don i Brest – Borusija Dortmund, dok je za nedjelju zakazan okršaj CSM Bukurešta i Podravke.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...