fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaVladavina prava nasušna potreba na Zapadnom Balkanu

Vladavina prava nasušna potreba na Zapadnom Balkanu

Podgorica, (MINA) – Zapadni Balkan će promijeniti imidž kada mu u fokusu interesovanja budu sveobuhvatne reforme i borba protiv korupcije, a ne podjele koje bespotrebno opterećuju društva, smatra potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Iz Abazovićevog kabineta saopšteno je da je on danas u Podgorici razgovarao sa nerezidentnim ambasadorom Holandije u Crnoj Gori, Teodorasom Antoniosom Reintjesom.

Abazović je, kako su kazali, ocijenio da je Zapadnom Balkanu „vladavina prava nasušna potreba“

“Zapadni Balkan će promijeniti svoj imidž kada odluči da iskorači i kada mu u fokusu interesovanja budu sveobuhvatne reforme i borba protiv korupcije, a ne svekolike podjele koje bespotrebno opterećuju naša društva”, rekao je Abazović.

On je kazao da će se odnosi Crne Gore i Holandije dodatno intenzivirati otvaranjem konzulata u dvije države.

Abazović je, kako se dodaje, naveo da Crna Gora želi da unaprijedi ekonomsku saradnju sa Holandijom i povećati ulaganja holandskih investitora.

Navodi se da je Rejntjes konstatovao da Holandija i Crna Gora promovišu odlične odnose i da je saradnja uprava policija dvije države na visokom nivou.

“Sagovornici su se složili da dvije zemlje njeguju prijateljske odnose, zasnovane na intenzivnoj saradnji u više oblasti, i da ih obilježavaju zajednički ciljevi i podudarni interesi u okviru NATO i partnerstva sa Evropskom unijom”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

UCG promijenio društvenu paradigmu Crne Gore

Podgorica, (MINA) - Univerzitet Crne Gore (UCG) promijenio je društvenu paradigmu Crne Gore i...