fbpx
NaslovnicaCrna GoraSuočiti se sa prošlošću na temelju činjenica i pravde

Suočiti se sa prošlošću na temelju činjenica i pravde

Podgorica, (MINA) – Zločin u Štrpcima ostaje bolna rana Crne Gore, ocijenili su iz Liberalne partije (LP) i poručili da je važno suočiti se sa prošlošću na temelju činjenica i pravde.

Iz te stranke su podsjetili da se danas navršava 30 godina od stravičnog zločina u Štrpcima, kada su 27. februara 1993. naoružani pripadnici specijalne jedinice „Osvetnici” Vojske Republike Srpske, pod komandom Milana Lukića, oteli, mučili i ubili 20 osoba.

“Oni su to uradili samo zbog njihovog imena i prezimena, a najmlađa žrtva bio je učenik iz Podgorice od 16 godina”, kaže se u saopštenju LP.

Navodi se da ni danas nijesu otkriveni ostaci njihovih tijela, pa taj zločin ostaje bolna rana Crne Gore.

Iz LP su kazali da se sa pijetetom sjećaju nevinih žrtava i podsjećaju javnost na taj zločin kako bi ostao u trajnom sjećanju, otrgao se od zaborava i bio trajna opomena do čega dovode mržnja, nacionalizam i zlo.

“Važno je da stalno šaljemo poruku dijaloga, razumijevanja i mira, ali i da se suočimo sa prošlošću na temelju činjenica i pravde”, poručili su iz LP.

Oni su naglasili da je važno da svaki zločinac odgovara za nedjela protiv čovječnosti i života, i da se takva tragedija više nikada nikome ne ponovi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije