fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠehović pozvan na Molitveni doručak

Šehović pozvan na Molitveni doručak

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović pozvan je na 72. Molitveni doručak, koji se održava u Kapitol hilu u Vašingtonu.

Iz SD-a su rekli da će Šehović prisustvovati Molitvenom doručku imajući u vidu međunarodni značaj ovog događaja, koji doprinosi jačanju i produbljivanju međunarodnih veza.

“Od velikog je značaja prisustvovati ovom događaju u vrijeme kada se svijet suočava sa mnogobrojnim izazovima, koji se uglavnom tiču međunarodnog mira i bezbjednosti”, kazao je Šehović.

Prema njegovim riječma, Molitveni doručak je dobar povod i prilika da tokom bilateralnih susreta sagovornike upozna sa političkim dešavanjima u Crnoj Gori, značajnim procesima koji se odvijaju u državi i stavovima SD-a u kontekstu tih dešavanja.

Iz SD-a su rekli da će aktivnosti u okviru Molitvenog doručka biti održane u periodu od 31. januara do 2. februara naredne godine, u cilju izgradnje i razvoja međunarodnih odnosa zemalja učesnica.

Kako se navodi, predstavnici država učesnica će na marginama centralnog događaja pored međusobnih susreta biti u prilici da se susretnu i sa američkim zvaničnicima.

“Pored održavanja više susreta, formalnih i neformalnih sastanaka, na centralnom događaju – doručku koji se održava prvog četvrtka u februaru, obraćaju se dva specijalna gosta – predsjednik Sjedinjenih Američkih Država i gost čiji se identitet otkriva tek na samom događaju”, kaže se u saopštenju.

Molitvenom doručku prisustvuju lideri, političari i biznismeni iz preko 140 zemalja svijeta.

Molitveni doručak se održava u Vašingtonu od 1953. godine, a događaju su prisustvovali svi američki predsjednici počev od Dvajta Ajzenhauera.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije