fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodignuta optužnica zbog krijumčarenja oko 2,5 tona kokaina

Podignuta optužnica zbog krijumčarenja oko 2,5 tona kokaina

Podgorica, (MINA) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je opružnicu protiv šest crnogorskih državljana osumnjičenih za krijumčarenja oko 2,5 tona kokaina i 59 kilograma metamfetamina.

Iz SDT-a je saopšteno da je optužnica Višem sudu u Podgorici predata protv M.B., Z.K., N.N., R.V., N.B. i Z.D., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Oni se sumnjiče da su, kao pripadnici kriminalne organizacije, ostvarujući kriminalni plan, krijumčarili radi prodaje 150 kilograma (kg) kokaina i 59kg metamfetamina, morskim putem, od Belgije do blizu Australije, u periodu od septembra do decembra 2020.godine”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se istom optužnicom M.B stavlja na teret i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja radi prodaje 380 kg kokaina, morskim putem, preko Sjevernog mora do Švedske, u maju 2020.godine.

“Okrivljenima M.B. i Z.K. se na teret stavlja isto krivično djelo zbog krijumčarenja radi prodaje 1.834kg kokaina, morskim putem, od Južne Amerike do Španije, u periodu od kraja januara do druge polovine februara 2021.godine”, kaže se u saopštenju.

Iz SDT-a su kazali da se M.B. i N.B. terete i za krijumčarenje 199 kg kokaina, morskim putem, od Belgije do blizu Australije, u periodu od kraja januara do sredine marta 2021.godine.

U optužnici je, kako se navodi, predloženo da se okrivljenima produži pritvor.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije