fbpx
NaslovnicaCrna GoraNikolić: Mandić pokazao da je Srbija njegova država

Nikolić: Mandić pokazao da je Srbija njegova država

Podgorica, (MINA) – Prisustvo predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića u izbornom štabu Srpske napredne stranke (SNS) presedan je koji se nije dogodio u novijoj parlamentarnoj istoriji, ocijenio je poslanik Demorkatske partije socijalista Andrija Nikolić.

On je na sjednici Skupštine, rekao da se ne bi smjelo preći preko presedana gdje je predsjednik parlamenta jedne države prisutan u izbornom štabu tokom izbornog procesa u drugoj državi.

„Mislim da se sličan presedan nije dogodio u novijoj parlamentarnoj istoriji u demokratskoj Evropi“, kazao je Nikolić.

On je rekao da je Mandić, koji je i državljanin Srbije, u nedjelju pokazao da je Srbija njegova država.

„On je u stvari član političkog štaba u drugoj državi. Za nas nema iznenađenja. Mandić je priznao da ima srpsko državljanstvo i vjerovatno je ostvario glasačko pravo u nekoj od arena u Beogradu“, dodao je Nikolić.

On je ocijenio da je alarmanatno da nijedna od institucija nije reagovala, uključujući i Skupštinu, da je Mandić nelegalno u posjedu crnogorskog državljanstva i da zbog toga ne bi mogao da obavlja ni funkciju poslanika ni predsjednika parlamenta.

„To što je Mandić lojalan drugoj državi za nas nije izenađenje, on se time ponosi, ali jeste pitanje za parlamentarnu većinu zašto krši zakon i šta predsjednik parlamenta radi u izbornom štabu u drugoj državi“, dodao je Nikolić.

On je pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova da obezbijedi na uvid crnogorskoj javnosti da li je Mandić u vlasništvu legalno stečenog crnogorskog državljanstva.

Šef poslaničkog kluba Nove srpske demokratije (NSD) Slaven Radunović kazao je da se Mandić, pored toga što je predsjednik Skupštine i predsjednik NSD koja ima dobre odnose sa SNS, za razliku od mnogih ni na jedan način nije umiješao u izborni proces u Srbiji.

„Nije dao nijednu izjavu, nije poslao ni telegram, pojavio se tamo nakon što su izbori završeni da sa svojim prijateljima proslavi pobjedu. Nije putovao kao predsjednik Skupštine, bio je u ulozi predsjednika NSD, i prijatelja Vučića i drugih ljudi“, dodao je Radunović.

On je dodao da ne postoji nikakvo miješanje funkcije predsjednika Skupštine u izborni proces u Srbiji.

„Ali valjda, kao što su se mnogo puta veslili neki predsjednici kad bi pobijedio Milo Đukanović, tada vam to nije smetalo“, rekao je Radunović.

On je kazao da Mandić nije glasao, i da nema ni pasoš, ni ličnu kartu, ni prebivalište u Srbiji.

„Ne možete da vjerujete da onaj koji je bio bitan u Srbiji i koji je bitan i dalje, sarađuje i sa drugim ljudima. Naš narod živi u više država ko zna koliko godina, i normalno je da sarađujemo najbolje“, kazao je Radunović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije