fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrapović: Posebno raduju rezultati žena iz redova VCG

Krapović: Posebno raduju rezultati žena iz redova VCG

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore (VCG) nastaviće da ulažu u obrazovanje i usavršavanje vojnih kadrova, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović, dodajući da se raduje kada izuzetne rezultate postižu žene u VCG.
VCG
Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da se Krapović sastao sa zamjenicom komandira 1. Podcentra u Centru za obuku u Danilovgradu, potporučnicom Dijanom Grdinić, povodom izuzetnih rezultata koje je postigla na oficirskom kursu u Ujedinjenom kraljevstvu (UK).

“Svi moramo biti ponosni kada pripadnici i pripadnice naše Vojske, koja je mali sistem, čine da ona bude prepoznata i cijenjena i u stručnim krugovima u inostranstvu”, kazao je Krapović.

On je, čestitajući Grdinić, kazao da će Ministarstvo odbrane i VCG nastaviti da ulažu u obrazovanje i usavršavanje vojnih kadrova.

Kako se navodi u saopštenju, Krapović je rekao da ga posebno raduje kada izuzetne rezultate postižu žene u VCG.

“Izuzetno sam ponosan kada se pripadnici VCG ili naši kadeti, tokom kurseva ili studija na inostranim vojnim akademijama ističu radom, zalaganjem i rezultatima”, kazao je Krapović.

Grdinić je istakla da joj to priznanje mnogo znači kao podsticaj za dalji profesionalni razvoj i napredovanje.

Iz Ministarstva su objasnili da je Grdinić učestvovala na oficirskom kursu, koji je trajao 44 sedmice, na prestižnoj britanskoj Kraljevskoj vojnoj akademiji Sendharst u Kamberliju.

Kako se navodi, ona se toliko istakla da je dobila priznanje kao strani polaznik sa najvećim progresom.

„Grdinić nosi uniformu VCG tek tri godine, a diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore, na smjeru bezbjednost i kriminalistika”, objasnili su iz Ministarstva.

Oficirski kurs na vojnoj akademiji Sendharst, koja ima tradiciju dužu od dva vijeka, obuhvata teorijska i praktična vojna znanja.

„Od navigacije, vatrene i obuke u korišćenju uređaja za veze, do znanja iz oblasti procesa donošenja odluka i komandovanja”, objasnili su iz Ministarstva, dodajući da se na kursu izučavaju i pravo oružanih sukoba i međunarodni odnosi.

Kako se navodi, dio obuke vezan je za teren po scenarijima simuliranih situacija, koji uključuju i marševe od 70 km pod punom borbenom opremom.

“Kruna kursa je velika vježba koja se održava u Njemačkoj, na kojoj se testiraju stečena znanja”, saopštili su iz Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije