fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaDPS, URA i SNP da se ne igraju pravnog i političkog nasilja

DPS, URA i SNP da se ne igraju pravnog i političkog nasilja

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS), URA i Socijalistička narodna partija (SNP) danas su, na kolegijumu predsjednika Skupštine, vršili neprimjeren pritisak na predsjedavajućeg da sazove sjednicu u martu, na kojoj bi se birao novi predsjednik parlamenta i vlada, saopštile su Demokrate.

U saopštenju Demokrata navodi se da vršilac dužnosti predsjednika Skupštine, saglasno Poslovniku i Ustavu, u toku redovnog zasijedanja saziva sjednice isključivo kada on to procijeni i za to se steknu politički uslovi, uz, kako je to i bila praksa, saglasnost predstavnika parlamentarne većine.

“Kako takva saglasnost ne postoji, već je jasno da DPS političkom korupcijom, zajedno sa URA-om i SNP-om, pokušava da pravnim nasiljem preuzme vlast, upozoravamo DPS, URA-u i SNP da se ne igraju pravnog i političkog nasilja i uzurpacije Poslovnika i Ustava, jer je DPS, kako su i više puta priznali, izgubio na posljednjim izborima”, kaže se u saopštenju.

Iz Demokratske Crne Gore rekli su da je onaj ko izgubi na izborima u opoziciji i da treba u opozicionim klupama da čeka sljedeće izbore, a ne da se, kako su naveli, bavi igricama, prekrajanjima, korupcijom i izdajom.

Iz te partije kazali su da nude izbore odmah, da narod olovkom riješi krizu i odluči koga želi u vladi i parlamentarnoj većini.

“Međutim, politički kukavičluk je jasno manifestovan od opozicije glasanjem protiv odluke skraćenju mandata Skupštini. Jasno je zbog čega bježe od glasa naroda, a tek će, jer će ih narod sve više kažnjavati”, kaže se u saopštenju.

Iz Demokratske Crne Gore upozorili su sve političke subjekte da odustanu od, kako su naveli, namjere prodaje izborne volje opoziciji i pokušaja vraćanja DPS-a na pozicije odlučivanja, kako u izvršnoj, tako i u zakonodavnoj vlasti.

Oni su pozvali narod Crne Gore da masovnim izlaskom na ulice, sjutra u 18 sati, na bulevaru preko puta Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, izraze nezadvoljstvo.

“I spriječe namjeru URA-e i SNP-a, kao djelova pobjedničkih koalicija sa prethodnih parlamentarnih izbora, da bez izbora, suprotno volji naroda, predaju vlast u ruke DPS-a. Posljednja je šansa da odbranimo ono sto smo postigli 30. avgusta i zato nemamo pravo da ostanemo kućama”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije