fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPosjeta NPCG skoro 30 odsto veća

Posjeta NPCG skoro 30 odsto veća

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalne parkove (NPCG) je od početka godine do 12. maja posjetilo skoro 85 hiljada turista, što je, kako je saopšteno, 28 odsto više nego prošle godine.

Iz NPCG je saopšteno da je preduzeće u ovom periodu ostvarilo prihod od prodaje ulaznica koji je oko 65 odsto veći u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom, kao i da interesovanje za boravak u zaštićenim područjima iz godine u godinu raste.

Direktor NPCG, Vladimir Martinović, rekao je da podaci koje imaju sa terena pokazuju rast broja posjeta, a samim tim i prihoda od prodaje ulaznica što smatra da je rezultat odgovornog poslovanja preduzeća.

“Sve aktivnosti koje smo u prethodnom periodu preduzeli dovele su upravo do stabilizacije finansija preduzeća. Statistika nas ohrabruje i već sada možemo govoriti da će pozitivni trendovi iz prošle godine biti nastavljeni i ove godine”, kazao je Martinović.

Iz kompanije su rekli da će, povodom Dana nezavisnosti, ulaz u nacionalne parkove Durmitor, Biogradsku goru, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije biti besplatan 21. maja.

“To je prilika za sve građane da dane praznika provedu u prirodi, uživajući u aktivnostima kao što su kajakarenje, vožnja čamaca, pješačenje, rafting, planinarenje i biciklizam”, navodi se u saopštenju.

Martinović je dodao da je veliko zalaganje i rad svih zaposlenih u parkovima i Upravi doprinijelo pozitivnim rezultatima i rekordima koje je ovo preduzeće premašilo prošle godine, te da očekuje da će i ova biti još jedna uspješna poslovna godina.

“Naš primarni zadatak je očuvanje prirode što je i prioritet rada Uprave i parkova. Prethodnih dana preduzeli smo aktivnosti koje se tiču obavještavanja javnosti o štetnosti korišćenja kvadova, kros motora i dronova u nacionalnim parkovima, a u saradnji sa drugim nadležnim organima preduzećemo sve aktivnosti kako bi ih i spriječili”, naveo je Martinović.

On je rekao da je završen i ribolovni zabran u NP Skadarsko jezero.

“Uložili smo velike napore u borbi protiv krivolova i rezultati su više nego vidljivi na samom terenu, a posebno nas raduje podrška koju dobijamo od savjesnih privrednih i sportskih ribolovaca. Intenzivno radimo na zaštiti šuma od potkornjaka i u narednom periodu intenziviraćemo aktivnosti na rješavanju ovog problema”, dodao je Martinović.

On je rekao da su i društveno odgovorne kompanije i NVO sektor prepoznale njihov rad i rezultate, pa se mogu pohvaliti da su u prethodnom periodu ostvarili saradnje koje za cilj imaju zaštitu prirodnih dobara parkova, ali i promociju.

“Među našim partnerima su Crnogorski Telekom, Crnogorska komercijalna banka, Turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), Eko Fond, Grawe osiguranje, ali i mnogi drugi koji su kroz svoje aktivnosti ukazali na značaj zaštite nacionalnih parkova i promociju najvrijednijih područja naše zemlje”, kazao je Martinović.

Iz NPCG su podsjetili građane na povoljnosti koje mogu ostvariti kupovinom godišnje ulaznice za svih pet nacionalnih parkova.

“Uz ovu ulaznicu koju na naplatnim punktovima i online možete kupiti po cijeni od 13,5 EUR dobijate mogućnost da neograničen broj puta tokom ove godine posjetite Durmitor, Biogradsku goru, Prokletije, Skadarsko jezero i Lovćen”, navodi se u saopštenju.

Iz NPCG su rekli da akcija Cashbak u iznosu od 50 odsto koja je pokrenuta u saradnji sa Crnogorskom komercijalnom bankom (CKB) još traje.

“Ova akcija odnosi se na prvih dvije hiljade prodatih ulaznica koje će uz plaćanje CKB Visa karticama biti dostupne građanima po cijeni od 6,75 EUR na našem sajtu www.nparkovi.me”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije