fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUspješno završen još jedan Poreski karavan

Uspješno završen još jedan Poreski karavan

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ovogodišnja edukativna kampanja Poreski karavan, koju je Poreska uprava (PU) organizovala u saradnji sa Unijom poslodavaca (UPCG) i Privrednom komorom (PKCG), završena je javnom tribinom koja je održana u Plužinama.

“Osim Plužina, susreti sa poreskim obveznicima, poslodavcima i privrednicima, organizovani su i u Baru, Budvi, Herceg Novom i Žabljaku”, rekli su iz PU.

Kampanja Poreski karavan, koja se godinama održava u susret ljetnjoj turističkoj sezoni, pokazala se kao odličan vid direktne komunikacije u cilju razjašnjenja eventualnih nedoumica prilikom primjene poreskih propisa.

Na pitanja koja su postavljana tokom diskusija, odgovarali su predstavnici PU iz resora inspekcijskog nadzora i informacionog sistema u dijelu elektronske fiskalizacije, kao i predstavnici UPCG i PKCG.

“Izuzetna posjećenost javnih tribina stvara mogućnost proaktivnog djelovanja i doprinosi unapređenju obostrane saradnje. Diskusije na aktuelne teme koje su od zajedničkog značaja, posebno su fokusirane na pojedinačne norme i poreske propise, koji obveznicima predstavljaju izazove u primjeni”, dodaje se u saopštenju.

Edukativna kampanja Poreski karavan ističe posvećenost službenika PU, kao i asocijacija UPCG i PKCG, da u granicama kadrovskih i tehničkih kapaciteta pružaju maksimalnu podršku poreskim obveznicima, tokom trajanja ljetnje turističke sezone.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Spajić: Olimpijski duh će narednih dana ujediniti svijet

Podgorica, (MINA) - Olimpijski duh će u Parizu narednih dana ujediniti svijet, kazao je...