fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaBorelj: Crna Gora može biti uspješan primjer evropeizacije

Borelj: Crna Gora može biti uspješan primjer evropeizacije

Podgorica, (MINA) – Crna Gora ima jaku agendu, zbog čega može biti uspješan primjer evropeizacije, ocijenio je potpredsjednik Evropske komisije (EK) i visoki predstavnik za vanjsku politiku Žozef Borelj na sastanku sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem.

Kako je saopšteno iz Abazovićevog kabineta, Borelj je, tokom sastanka u Briselu, naglasio da Crna Gora može napraviti razliku u Evropi.

“Ističući da Crna Gora ima jaku agendu, zbog čega može biti uspješan primjer za evropeizaciju i u tome imati podršku EK”, kaže se u saopštenju.

Abazović je rekao da su pokretanje političkog dijaloga, funkcionalan parlamentarni sistem, inkluzija i posvećenost naporima za umanjenje polarizacije u društvu, visoko u agendi prioriteta nove Vlade.

On je, kako se navodi, istakao da je nacionalni interes Crne Gore da napravi jake institucije i bolje uslove za život, i da će se nova Vlada ophoditi u skladu sa time, ubrzavajući integracioni put.

“Uvjereni da će nas reforme i rezultati voditi do uspjeha, to jest zatvaranja pregovaračkih poglavlja što očekujemo paralelno sa završetkom češkog predsjedavanja EU”, kazao je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije