fbpx
NaslovnicaMina SportSve odluke usvojene jednoglasno

Sve odluke usvojene jednoglasno

Podgorica, (MINA) – Skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta usvojila je danas Finansijski izvještaj za 2022. godinu, koji je obuhvatao Izvještaj nezavisnog revizora o finansijskom poslovanju, kao i Izvještaj Nadzornog odbora.

Usvojen je i predlog finansijskog plana za 2023. godinu.

Jednoglasno su usvojeni i izvještaji o učešću crnogorskih sportista i sportiskinja na zimskom EYOF-u u Friuli Venecija Đulija, Igrama malih zemalja Evrope na Malti, Evropskim igrama u Krakovu, kao i pripremama za ljetnji EYOF, koji će u Mariboru biti održan krajem jula.

Bez rasprave usvojen je i prvi godišnji izvještaj o implementaciji Strategije Crnogorskog olimpijskog komiteta, koja je, kako je saopšteno, ključni dokument za dugoročni razvoj krovne sportske organizacije u Crnoj Gori.

Delegati su jednoglasno usvojili i Politiku zaštite Crnogorskog olimpijskog komiteta, koja za cilj ima stvaranje sigurnog i podržavajućeg okruženja za sve pojedince uključene u sportske i druge aktivnosti te asocijacije i promovisanje principa integriteta i zaštite.

“To je izuzetno važan dokument, čiji tekst je prošao reviziju Međunarodnog olimpijskog komiteta, a kao član olimpijske porodice, Crnogorski olimpijski komitet je odlučan u svom pristupu i netolerisanju bilo kojeg oblika negativnih pojava u sportu, kao što su diskriminacija, nasilje, zlostavljanje, korupcija, doping i slično”, rekao je Simonović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, takvo ponašanje neće biti tolerisano ni unutar COK-a, ni u bilo kojim aktivnostima koje su povezane s njim.

“Politika zaštite, između ostalog, sadrži definiciju ključnih pojmova, kontekst i okvir, uloge i odgovornosti, primjenjive zakone i zahtjeve za nacionalne sportske organizacije. COK će razviti operativne dokumente koji će pomoći u primjeni politike u praksi, uključujući Kodeks ponašanja, procedure prijave, mehanizme zaštite, protokole i preporuke za nacionalne sportske organizacije, u skladu sa međunarodnim standardima i smjernicama o zaštiti”, rekao je Simonović.

Članovi Skupštine od danas su i Ragbi i Plesni savez Crne Gore, a kako je saopšteno u rad tog tijela, nakon višegoidišnjih problema, vratio se Džudo savez.

Predsjednik Simonović zahvalio je sportistima, trenerima i osoblju na njihovom neumornom radu i posvećenosti.

“Radujem se zajedničkom putovanju ka dostizanju novih sportskih visina i postizanju vrhunskih rezultata”, rekao je Simonović.

Sjednici je prisustvovalo 35 od ukupnog 51 delegata.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...