fbpx
NaslovnicaMina SportSpaić bez vize za Pariz

Spaić bez vize za Pariz

Podgorica, (MINA) – Crnogorski paraolimpijac Miloš Spaić nije uspio da ostvari haj performans /high performance/ na sankcionisanom atletskom mitingu u Kruševcu.

On je danas u bacanju kugle, u kategoriji F11 (osobe bez vida), ostvario rezultat deset metara i 44 centimetra.

Spaiću je Otvoreno prvenstvo Srbije bilo posljednja prilika da se domogne daljine od 11,66 metara i haj performansa, koji je jedan od standarda za odlazak na Igre u Parizu.

Više uspjeha imao je Vlado Terić u bacanju kugle, u kategoriji F40 (osobe niskog rasta), koji je sa rezultatom 7,18 metara postavio novi lični rekord.

Rekord sezone ostvarila je juče Maja Rajković u bacanju koplja, u kategoriji F54 (bacanja iz specijalizovane stolice), hicem od 13 metara i 37 centimetara.

U istoj disciplini, u kategoriji F34 (bacanja iz specijalizovane stolice), drugi crnogorski predstavnik Danilo Gojković ostvario je rezultat 18 metara i 60 centimetara.

“Organizator mitinga je Paraolimpijski komitet Srbije, a nastup naših takmičara finansira se po programu POK-a, koji je podržalo Ministarstva sporta i mladih u 2024. godini”, saopšteno je iz krovne sportske asocijacije osoba sa invaliditetom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Zakanji eliminisao Hrvatsku, Španija nastavila seriju pobjeda

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Španije nastavili su seriju pobjeda, dok je Italija do osmine...