fbpx
NaslovnicaMina SportSlovaci partner u organizaciji naučnog skupa

Slovaci partner u organizaciji naučnog skupa

Podgorica, (MINA) – Fakultet sporta Univerziteta u Prešovu zvanični je partner u organizaciji tradicionalne, 21. naučne konferencije Crnogorske sportske akademije (CSA) iz Podgorice, saopšteno je iz te organizacije.

Navodi se da će taj naučni skup biti održan od 18. do 21. aprila 2024. godine u Cavtatu.

Saradnja je ranije dogovorena sa Fakultetom sporta Univerziteta u Ljubljani i Kineziološkim fakultetima u Osijeku, Splitu i Zagrebu.

Sporazum o saradnji potpisali su dekan Fakulteta sporta Univerziteta u Prešovu Pavel Ružbarski i Duško Bjelica, predsjednik CSA.

Saopšteno je da će najprestižniji naučni skup u jugoistočnoj Evropi biti održan pod slogonaom Sport, fizička aktivnost i zdravlje – savremene perspektive.

“Zahvaljujemo se rukovodstvu Fakulteta sporta Univerziteta u Prešovu iz Slovačke, na podršci koju nam pružaju u pripremi tog naučnog skupa što za nas predstavlja nemjerljiv doprinos u daljem razvoju te sve prestižnije naučne konferencije”, kazao je Bjelica.

On je najavio da će narednih dana saopštiti imena najmanje šest plenarnih predavača koji su već potvrdili svoje učešće i teme izlaganja na samoj konferenciji .

“Očekuje da se narednih dana i kroz nekoliko sedmica ozvaničiti još nekoliko partnerstava sa fakultetima iz Evropske unije i još nekoliko najreferentnijih naučnika iz oblasti sportskih nauka kao i nekoliko međunarodnih organizacija koje će organizovati tri work šopa, a s kojima su pregovori u toku i idu očekivanom dinamikom”, kazao je Bjelica

On je naglasio da nauka sport čini prestižnim.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije