fbpx
NaslovnicaMina SportSjutra okupljanje rukometaša

Sjutra okupljanje rukometaša

Podgorica, (MINA) – Muška rukometna reprezentacija Crne Gore okupiće se sjutra u Podgorici i početi pripreme za Evropsko prvenstvo koje će u januaru biti odigrano u Njemačkoj.

Selektor Vlado Šola u nekompletnom sastavu počeće sa uigravanjem tima za veliki izazov, koji će početi 12. januara duelom sa Mađarskom.

Prvi trening na programu je sjutra u 18 sati u dvorani Verde, a selektor Šola na raspolaganju bi trebalo da ima deset igrača koji su na spisku.

To su golman Filip Borozan, krila Aleksandar Bakić, Mirko Radović i Luka Radović, pivoti Nemanja Grbović i Miodrag Ćorsović, te bekovi Božo Anđelić, Stevan Vujović, Vasilije Kaluđerović i Vuko Borozan.

Po završetku klupskih obaveza, saigračima u nacionalnim timu, do kraja godine, priključivaće se i preostalih 11 igrača koji konkurišu za mjesto u sastavu za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora će 29. decembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Makedonije u Staroj Pazovi, dok je 4. i 5. januar planirano učešće na turniru u Poreču, gdje će rivali biti domaćin Hrvatska i Slovenija.

Rivali crnogorskim rukometašima u grupi, ism Mađarske, biće još Island i Srbija.

Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije