fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaSjutra košarkaški turnir povodom Međunarodnog dana mladih

Sjutra košarkaški turnir povodom Međunarodnog dana mladih

Podgorica, (MINA) – Tradicionalni košarkaški turnir za mlađe pionire, Bijela 2023, biće održan sjutra povodom Međunarodnog dana mladih, najavljeno je iz
Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR).

Turnir će biti organizovan u saradnji sa Košarkaškim klubom Bijela 2015.

Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, 54/120 od 17. decembra 1999. godine, Međunarodni dan mladih obilježava se 12. avgusta sa ciljem da se skrene pažnja međunarodne zajednice na pitanja mladih, kao i na potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu.

“Ove godine tema obilježavanja Međunarodnog dana mladih je Zelene vještine mladih – U susret održivom svijetu. Pomak prema ekološki održivom i klimatski neutralnom svijetu je ključan, ne samo kao odgovor na globalnu klimatsku krizu, već i za postizanje ciljeva održivog razvoja”, piše u saopštenju.

Navodi se da bavljenje sportom za sve, pogotovo za mlade, predstavlja jedan od načina na koji se u CDPR-u bore da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, a ne da misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti.

Na turniru će, pored domaćina KK Bijela 2015, učestvovati ekipe iz Nikšića i Risna sa igračima rođenim 2011. godine i mlađim.

“Turnir predstavlja jedan vid borbe i dio naših stalnih aktivnosti protiv pušenja kao
bolesti zavisnosti, što je jedan od glavnih uzroka nastanka kancera, ali i drugih teških bolesti”, piše u saopštenju CDPR-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije