fbpx
NaslovnicaMina SportNarednog vikenda Memorijal Milorad Miško Asanović

Narednog vikenda Memorijal Milorad Miško Asanović

Podgorica, (MINA) – Memorijalni teniski turnir Milorad Miško Asanović biće održan od 22. do 25. septembra na terenima podgoričkog kluba As, najavili su organizatori.

Turnir će biti održan u znak sjećanja na osnivača TK AS i organizatora nekada tradicionalnog međunarodnog teniskog turnira Rojala kupa.

Asanović je umro u februaru prošle godine od posljedica koronavirusa.

“Godinama su se najbolji i najtalentovaniji crnogorski teniseri, ali i iz regiona, pa i šire okupljali u septembru na teniskom turniru u Kokotima koje je organizovao teniski zaljubljenik Milorad Miško Asanović. Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić bila je član kluba u vrijeme kada je prije deceniju počinjala svoju profesionalnu karijeri i osvajala prve WTA bodove na turniru koje je organizovao TK AS”, piše u saopštenju.

Na prvom Memorijalnom teniskom turniru Milorad Miško Asanović učestvovaće djeca starosti od osam do 14 godina i rekreativci.

Saopšteno je da porodica nije isključila mogućnost da u narednim godinama turnir preraste u takmičenje u svim starosnim kategorijama.

“Ove godine turnir posvećen najmlađima kojima je pokojni Asanović pružao nesebićnu pomoć i podršku. S obzirom da je organizacija Rojal kupa prekinuta zbog pandemije TK AS planira da narednie godine obnovi turnir”, piše u saopštenju.

Organizatori su predvidjeli da 22. i 23. septembra na turniru učestvuju djeca od 8 do 14 godina, dok su 24. i 25. septembar predviđeni za takmičenje rekreativaca, prijatelja kluba, ljudi iz biznisa i diplomatije.

Ceremonija dodjele nagrada planirana je za 25. septembar u 19 sati.

Asanović je bio dugogodišnji funkcioner Teniskog saveza Crne Gore, vlasnik i direktor TK As.

Ostaće upamćen kao organizator jedinog profesionalnog turnira u Crnoj Gori, Rojal kup, koji se održava od 2004. godine.

Turnir je ITF kategorije, a igra se na terenima TK As.

Prve WTA bodove na Rojal kupu osvojile su Danka Kovinić, Danica Krstajić i Vladica Babić, a igrale su i Andrea Petković, Irina Kamelija Begu, Paula Ormačea.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije