fbpx
NaslovnicaMina SportMuški tim zaustavljen u trećem kolu

Muški tim zaustavljen u trećem kolu

Podgorica, (MINA) – Muški tim u borbama karate reprezentacije Crne Gore zaustavljen je u trećem kolu ekipnog dijela Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

Ekipa u sastavu, Nenad Dulović, Nikola Malović, Nemanja Jovović, Emre Saljiu, Lazar Jovović, Nemanja Mikulić i Lazar Potpara, bila je slobodna na startu, dok je u drugom kolu pobijedila Dansku 3:2.

Uslijedio je poraz od Slovačke 3:1, koja je u borbi za polufinale izgubila od Jordana 3:1, čime je crnogorskoj reprezentaciji zatvorila vrata repesaža.

Jordan je u nastavku turnira eliminisao i Azerbejdžan 3:0, pa će se u nedjelju za titulu prvaka svijeta boriti protiv Egipta, koji je u polufinalu slavio protiv Francuske 3:1.

Osvajače bronzanih odličja odlučiće dueli Francuske i Kazahstana, odnosno Azerbejdžana i Italije

Ženska ekipa u borbama, nakon jučerašnjeg poraza, nije dobila novu priliku da kroz repesaž nastavi borbu za medalju .

Kazahstan je, nakon pobjeda protiv Irana, Slovačke i Brazila, zaustavljen u polufinalu od Japana.

Selektor muškog tima u borbama, Almir Cecunjanin, kazao je da ne može u potpunosti biti zadovoljan nastupom u ekipnom dijelu.

“Radi se o mladoj ekipi, ali očekivao sam baš od tih mladih momaka da daju i posljednji atom snage, da će odraditi mečeve kako treba. Znam da mogu, ali nešto se desilo. Moraću da vidim šta je razlog tome kako te greške u budućnosti ne bi pravili. Da ih ispravimo, kako bi na narednim takmičenjima bili još bolji”, rekao je Cecunjanin agenciji MINA.

On je da je bilo i dobrih stvari, pogotovo u duelu sa Danskom.

“Dobro smo počeli i protiv Slovačke, ali je od trećeg meča uslijedio pad. Morali smo da jurimo rezultat i to nam se nije isplatilo”, rekao je Cecunjanin.

Sjutra su na programu mečevi za bronzane medalje i finala u katama i borbama pojedinačno, a priliku da se bori za prvo crnogorsko seniorsko zlatno odličje na šampionatima Evrope i svijeta od obnove nezavisnosti imaće Nenad Dulović.

“Željeno finale, koje smo dugo čekali. Nadam se najboljem, nadam se da će Dulović, kao i u svakom meču do sada, dati svoj maksimum. Pripremili smo taktiku za dobrog borca, zvaničnog prvaka Evrope i svijeta, olimpijskog šampiona iz Tokija. Respektrujemo njegov kvalitet, ali vidimo i svoju šansu da možemo da pobijedimo”, rekao je Cecunjanin.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Putevi

Putevi suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, kazali su...