fbpx
NaslovnicaMina SportMrvaljeviću bronzana medalja

Mrvaljeviću bronzana medalja

Podgorica, (MINA) – Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević osvojio je bronzanu medalju na Afrika open u Abidžanu, u Obali Slonovače.

Mrvaljević je na startu takmičenja u kategoriji do 90 kilograma na startu pobijedio domaćeg takmičara,
Sedrika Guedea, dok je u drugom kolu poražen od Senegalca Rajana Dakoste, koji je kasnije osvojio trofej.

U repesažu eliminisao je Mohameda Monteira iz Obale Slonovače, a u meču za medalju bio je bolji Abdulaja Milimona iz Gvineje.

Turnir je okupio više od 200 takmičara iz 27 država, a u kategoriji do 90 kilograma nastupilo je 18 džudista.

Mrvaljević je kazao da je srećan zbog medalje i novih olimpijskih bodova.

“Definitivno moj dan, fenomenalno sam se osećao na strunjači, velika snaga, jaka izdržljivost i atraktivna bacanja su nešto što je obilježilo bronzanu medalju sa Opena i donijelo mi nove olimpijske bodove”, rekao je Mrvaljević u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On je naglasio da je medalja rezultat šestomjesečnog napornog rada.

“Zaista sam trenirao jako i posvećeno proteklih šest mijeseci, ali moram da priznam da ovakav nastup i osvajanje bronzane medalje na kvalifikacionom olimpijskom turniru nijesam očekivao. Osvojio sam puno velikih medalja u karijeri, ali ova me je posebno dotakla jer zaista je podvig boriti se sa 39 godina na tom nivou i raditi takav judo”, rekao je Mrvaljević.

On je naglasio da je emotivno doživio medalju i posvetio je svom sinu Davidu, navodeći da mu je najjači motiv i nepresušan izvor ljubavi i pozitivne energije.

“Hvala mom stručnom timu i sparing partnerima na odličnoj pripremi i mom džudo klubu Crnogorac Cetinje, mojim sponzorima kompanijama Bemaks, Luštica bay” i BB solar, zatim državnim sportskim institucijama Crnogorskom olimpijskom komitetu i Ministarstvu sporta i mladih, kao i predsijedniku Svjetske džudo federacije Vizeru”, rekao je Mrvaljević.

On je naglasio da medalja poslije tri godine pauze predstavlja veliki korak ka Olimpijskim igrama i ohrabrenje da četvrta olimpijada nije samo san.

“Zbog pauze od tri godine izgubio sam skoro sve bodove i prije turnira zauzimao sam 202. mjesto na olimpijskoj rang listi. Posle turnira u Abidžanu i osvajanja bronzane medalje nadam se da ću popraviti poziciju za 50-60 mijesta, dok je cilj da do kraja godine uđem među najboljih 50 što bi mi značajno otvorilo put da u 2024. ispunim olimpijsku normu”, rekao je Mrvaljević.

On je najavio da je sljedeći turnir na kojem će nastupiti bice Gran pri u Zagrebu krajem avgusta.

“Ambicija je svakako medalja. Sa svojim timom nastaviću da u tišini jako i posvećeno treniram kako bih pokušao da ostanem sto duže u dobroj formi i bar jos jednom ove godine ponovim ovakav nastup”, rekao je Mrvaljević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije