fbpx
NaslovnicaMina SportMikulić i Jovanović za bronzanu medalju

Mikulić i Jovanović za bronzanu medalju

Podgorica, (MINA) – Mlađi seniori Nemanja Mikulić i Milena Jovanović boriće se za bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u karateu, za kadete, juniore i mlađe seniore u Konji.

Mikulić je u kategoriji do 84 kilograma u prvom kolu, sudijskom izjašnjavanjem, eliminisao Hasana Arslana iz Turske (0:0), u drugom je bio bolji od Kanađanina Itana Smola 4:0, a u trećem od Mihajla Vasilića iz Srbije 2:0.

Plasman u polufinale izborio je pobjedom protiv Mađara Adama Dvoraka 1:0, a od finala odvojio ga je poraz od Italijana Matea Fiorea 1:0.

Foto: KK Bijela

Protivnik karatisti Bijele u nedjeljnom meču za bronzanu medalju biće Mohamad Aljafari iz Jordana.

Jovanović je u kategoriji preko 68 kilograma eliminisala Anusruti Prakaš iz Indije 8:0 i Hrvaticu Miu Greto Zorko 1:0, a u meču za polufinale sudijskim izjašnjavanjem poražena je od Čehinje Maerine Sačove (0:0).

Članica Omladinca, nakon što je Čehinja plasmanom u finale povukla u repasaž, borbu za medalju izborila je pobjedom protiv reprezentativke Kosova Elmedine Istogu 6:1.

U meču za medalju čeka je Ivana Perović iz Srbije.

U repasažu zaustavljeni su mlađi seniori Matija Bojić (do 60) i Jovana Stojanović (do 68).

Bojić je na startu bio bolji od Irca Heja Pauera 5:1, dok je u drugom kolu izgubio od Pavla Dujakovića iz Bosne i Hercegovine 8:0.

Dujaković ga je plasmanom u finale povukao u repasaž i omogućio mu da nastavi takmičenje i borbu za medalju.

Na startu repasaža poražen je od Muhameda Ozdemira iz Njemačke 7:0

Stojanović je bila slobodna na startu, u drugom kolu eliminisala je Irenu Tersido Eskobar iz Španije 3:1, dok je u trećem izgubila od Francuskinje Talije Sombe 4:0, koja joj je plasmanom u finale omogućila novu šansu.

Na startu repasaža, sudijskim izjašnjavanjem, poražena je od Majar Zejnelabdin z Egipta (0:0).

Bez pobjede šampionat su završili juniorka Lea Marić (do 59) i mlađi seniori Stefan Bajić (do 75) i Nemanja Jovović (preko 84).

Marić je u prvom kolu izgubila od Izabel Plate iz Bolivije 1:0, od Bajića bolji je bio Ahmet Čeik Konate iz Senegala 4:1, dok je Jovović sudijskim izjašnjavanjem poražen od Osmana Osmanlija iz Azerbejdžana (0:0).

Za zlatnu medalju sjutra će se boriti Emre Saljiu, dok će Jovana Damjanović i Ognjen Bjelajac pokušati da se domognu bronzanog odličja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije