fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaLjube Andrić potpisala za Budućnost Bemax

Ljube Andrić potpisala za Budućnost Bemax

Podgorica, (MINA) – Novljanka Ljube Andrić nova je članica Budućnost Bemaksa, saopšteno je iz podgoričkog košarkaškog kluba.

Andrić, koja ima 17 godina, minule sezone nastupala je za dva kluba i igrala u četiri konkurencije.

Sa ekipom Primorja nastupala je u Prvoj A ženskoj crnogorskoj ligi, gdje je na 14 utakmica imala prosjek 14,7 poena i 12,1 skokova, dok je sa kadetkinjama osvojila četvrto mjesto na finalnom turniru u Podgorici.

Igrala je i za juniorke Sea Starsa sa kojima je bila vicešampion Crne Gore.

Za tivatski klub nastupala je i u WABA ligu do 17 godina, sa kojim je osvojila četvrto mjesto, a bila je najbolji strijelac i skakač ekipe (185 poena i 140 uhvaćenih lopti na 13 utakmica).

Andrić je prošle godine bila dio U16 reprezentacije Crne Gore, koja je igrala finale B prvenstva Evrope i izborila A diviziju, a ovog ljeta sa juniorskom reprezentacijom osvojila je B prvenstvo Evrope, gdje je imala prosjek 8,6 poena i 9,6 skokova.

“Prije svega želim da se zahvalim ljudima iz Budućnosti, koji su prepoznali potencijal baš u meni. Hvala i mom klubu Primorju na svemu u dosadašnjem dijelu karijere. To je za mene iskorak u karijeri i sigurno da osjećam zadovoljstvo”, rekla je Andrić.

Ona je naglasila da je dosta igračica iz juniorske reprezentacije u podgoričkom klubu i da se raduje što će biti na okupu.

“Sigurno da imam veliki motiv da dodatno napredujem. Nadam se da ću opravdati očekivanja i da ću nastaviti da napredujem”, kazala je Andrić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sainc pobijedio u Meksiku

Podgorica, (MINA) - Vozač Ferarija Karlos Sainc pobjednik je Velike nagrade Meksika, 20. trke...