fbpx
NaslovnicaMina SportBerišaj bronzana na turniru u Švedskoj

Berišaj bronzana na turniru u Švedskoj

Podgorica, (MINA) – Crnogorska tekvondo reprezentativka, Anđela Berišaj, osvojila je bronzanu medalju na turniru u Švedskoj.

Članica Bese je, kao prvi nosilac, bila slobodna u prvom kolu kategorije do 73 kilograma, dok je u drugom eliminisala Britanku Popi Mekaj 2:0.

U polufinalnoj borbi poražena je od iskusne Čehinje Ivete Jirankove.

Berišaj je, osim bronzanog odličja, u Upsali, gradiću nadomak Stokholma, osvojila i 3.60 bodova za Svjetsku rang listu.

“Nesrećno je izgubila prvu rundu, iako je na semaforu stajalo da je dobila. Sudija je vratio meč i dodijelio kaznu našoj takmičarki. Anđela, nakon tako izgubljene runde, nije uspjela da se vrati u meč u drugoj rundi, pa je Čehinja izborila finale”, kazao je trener Bese Nikola Gegaj agenciji MINA.

On je naglasio da uprkos medalji i osvojenim bodovima nije zadovoljan urađenim u Švedskoj.

“Dobra stvar je što je uspjela da popravi plasman i na Svjetskoj rang listi u kategoriji do 73 kilograma dođe do 26. mjesta. To joj daje mogućnost za Grand pri za sljedeću godinu i lakši žrijeb za kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu”, rekao je Gegaj.

On je najavio da će Berišaj do kraja godine nastupiti G1 turniru u Sarajevu, Balkan kupu i Evropsko prvenstvo do 21 godine.

“U takmičarskom ciklusu od oktobra imali smo podršku Crnogorskog olimpijskog komiteta i njegovih sponzora, što nam je dalo vjetar u leđa da se što bolje pripremamo i uzdignemo na ljestvici ka samom vrhu svjetskog trona”, rekao je Gegaj.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Zaplijenjeno preko 300 kilograma rezanog duvana

Podgorica, (MINA) – Crnogorska granična policija zaplijenila je više od 300 kilograma (kg) rezanog...