Naslovnica MINA Svijet Region U Novom Pazaru proglašena vanredna situacija

U Novom Pazaru proglašena vanredna situacija

Novi Pazar, (MINA) – Gradski štab Novog Pazara proglasio je, nakon obilaska terena i utvrđivanja visokog vodostaja rijeke Raške, vanrednu situaciju na teritoriji tog grada.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je vodostaj rijeke Raške najveći još od poplave 1979. godine, prenosi Tanjug.

On je naveo da su lijeva i desna obala rijeke Raške ugrožene, da su sve ekipe na terenu, sve mašine javnih preduzeća i privatnika angažovane i da dežuraju, naročito pored mostova.

“Zahvaljujem svim privatnicima koji su se angažovali da bi zaštitili imovinu naših građana, a mi ćemo se potruditi da saniramo nastalu štetu”, kazao je Biševac.

Direktor Direkcije za izradnju Mujo Šaćirović objasnio je da su jutros tri rijeke imale povećan vodostaj i da su se izlile, posebno Trnava i Jošanica i to u djelovima koji su standardno na udaru prethodnih godina.

“Intezivno radimo i nadamo se da će ove godine početi sa korićenjem Banjske i Trnavske rijeke. Raška je imala najozbiljnija izlivanja uglavnom izazvana ljudskim faktorom. Trenutno nema veće materijalne štete. Radi se procjena daljih radova na odbrani, ali razmišljamo i o sanaciji“, naveo je on.

Najčitanije