fbpx
NaslovnicaMINA SvijetRegionU Beogradu proglašena vanredna situacija

U Beogradu proglašena vanredna situacija

Beograd, (MINA) – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije, donio je Odluku o proglašenju vanredne situacije u Beogradu, radi sprovođenja preventivnih mjera zaštite bezbjednosti i života stanovništva.

Ta odluka danas stupa na snagu, prenosi Tanjug.

Radojičić je prethodno najavio da će se nakon proglašenja vanredne situacije sprovesti procedura za uvodenje tri nove mjere u cilju sprečavanja širenja kovid 19.

Jedna od tih mjera je ograničenje broja ljudi koji mogu da se okupljaju – u zatvorenom prostoru, do 100, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metra, na otvorenom 500 ljudi.

Druga mjera je zatvaranje noćnih klubova i kafića od 23 do šest ujutru i treća mjera je striktnije poštovanje nošenja maski i od ponedjeljka, eventualno, kažnjavanje onih koji maske ne budu nosili.

“Slušamo ljude koji su stručni za to, oni definišu mjere i u skladu sa tim mi to sprovodimo. Oni su rekli da na osnovu epidemilološke situacije, na osnovu praćenja kako se epidemija širi, nije u ovom trenutku neophodno zatvarati Beograd”, naveo je Radojičić.

Međutim, kako je dodao, ako oni procijene da je potrebno da neke druge mjere budu sprovedene u djelo, Beograd je spreman da u interesu građana to i sprovede.

Najčitanije