fbpx
NaslovnicaMina SportSulejmanli maksimalan i nakon drugog kola

Sulejmanli maksimalan i nakon drugog kola

Podgorica, (MINA) – Azerbejdžanac Ajdin Sulejmanli zadržao je maksimalan učinak i nakon drugog kola memorijalnog turnira, koji se u Nikšiću igra u čast Vladimira Bata Kontića.

Sulejmanli je, nakon pobjede protiv Aleksandra Tomića, u drugom kolu je savladao predstavnicu Ukrajine, Juliju Osmak, crnim figurama u slovenskoj odbrani.

Pobjedu dana ostvario je Božidar Kisić, koji je savladao drugog nosioca, velemajstora iz Italije Pjer Luiđi Basa.

Remijem je završen duel Bobana Bogosavljevića i Luke Draškovića, kao i meč između crnogorskih velemajstora Nebojše Nikčevića i Nikole Đukića.

Mladi belgijski šahista Danijel Darda savladao je Ozguna Sahina i upisao prvu pobjedu na turniru nakon remija u prvom kolu.

Velemajstor, Hans Niman Moke i Nikola Potpara su remizirali, kao i Marko Krivokapič i Blažo Kalezić, a remijem je okončana i partija između predstavnika Hrvatske, Jadranka Plenče i prvakinje Srbije, Teodore Injac.

Turski šahista Sanal Vahap, je nakon startnog poraza, u drugom kolu savladao Predraga Nikača, dok je u nikšićkom derbiju Aleksandar Tomić savladao omladinskog šampiona Crne Gore, Vuka Miletića.

Turnir je okupio 22 učesnika iz deset država svijeta.

Turnir koji organizuju Šahovski savez Crne Gore i ŠK Elektroprivreda, uz pomoć Opštine Nikšić, Turističke organizacije tog grada i Hotela Onogošt.

Igra se u čast Vladimira Bata Kontića, tragično nastradale zvijezde crnogorskog šaha.

Najčitanije