fbpx
NaslovnicaMina SportKristina Rakočević pojačala Jedinstvo

Kristina Rakočević pojačala Jedinstvo

Podgorica, (MINA) – Nekadašnja juniorska prvakinja svijeta u bacanju diska, Kristina Rakočević, nova je članica Jedinstva, saopšteno je iz bjelopoljskog atletskog kluba.

Trener Jedinstva, Osman Erović kazao je da je suvišno pričati o kakvom se sportisti radi.

“Rakočević je, osmim juniorskog zlata, višestruka osvajačica medalja na balkanskim i evropskim takmičenjima. Njenim dolaskom u Jedinstvo napravljen je veliki posao za naš klub i bjelopoljski sport”, rekao je Erović.

Rakočević, koja je iz Tomaševa, pažnju javnosti privukla je osvajanjem zlatne medalju na juniorskom prvenstvu svijeta 20. jula 2016. godine i ostvarila jedan od najvećih rezultata svih vremena crnogorske atletike.

“Čast mi je i zadvoljstvo što ću napokon predstavljati klub iz svog grada Jedinstvo. Daću sve od sebe da postignemo mnogo dobrih rezultata”, kazala je Rakočević.

Saopšteno je da će Rakočević veći dio godine provoditi na Univerzitetu u Majamiju, ali da će kada krene takmičarska sezona u Crnoj Gori biti spremna za takmičenja koje je očekuju.

“Ova godina nije bila slavna zbog koronavirusa, trenirala sam i radila u Americi tako da očekujem da će 2021. biti mnogo bolja što se tiče rezultata i takmičenja”, rekla je Rakočević.

Ona je naglasila da joj je cilj plasman na Olimpijske igre.

Direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić istakao je da je saradnja sa Kristinom Rakočević nabolji put da klub velike tradicije ponovo igra zapaženu ulogu u međunarodnim okvirima.

“Napravićemo sve napore da stvorimo još kvalitetnije uslove za takmičenje, kroz planiranu adaptaciju atletske staze. Nastavićemo da pomažemo atletski klub i veoma sam zadovoljan što imamo sportistu vrhunskog kalibra koji će zajedno sa nama nositi barjak bjelopoljskog sporta”, zaključio je Maslovarić.

Najčitanije