fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalFudbalski savez se ograđuje od uvrjedljivog skandiranja

Fudbalski savez se ograđuje od uvrjedljivog skandiranja

Podgorica, (MINA) – Utakmice nacionalnih selekcija nikada nijesu bile poligon za ispoljavanje politčkih stavova pojedinaca ili navijačkih grupa, kao ni vrijeđenje javnih ličnosti ili pripadnika LGBT zajednice, saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Navodi se da se Fudbalski savez ograđuje od uvrjedljivog skandiranja koje se moglo čuti u jednom dijelu kvalifikaciuone utakmice između nacionalnih timova Crne Gore i Letonije.

“Po prvi put na utakmicama reprezentativnih selekcija sa tribina našeg najvećeg stadiona čulo se skandiranje koje nije bilo usmjereno ka podršci nacionalnom timu već ka vrijeđanju potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića”, saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Navodi se da se na utakmicama seniorske reprezentacije, uvijek i isključivo iskazivala ljubav prema Crnoj Gori i nacionalnom timu.

“Upravo taj način bodrenja nacionalnog tima, lišen bilo kakvih političkih konotacija ili vrijeđanja pojedinaca i grupa na bilo kojoj osnovi, predstavlja najbolju podršku reprezentativcima za ostvarenje zacrtanih ciljeva”, piše u saopštenju.

U Fudbalskom savezu vjheruju da će se u budućnosti na utakmicama seniorske i svih ostalih reprezentacija čuti samo pjesme ljubavi prema domovini i podrške igračima.

“Da će izostati iznošenje političkih stavova, vrijeđanja pojedinaca ili LGBT zajednice od strane navijača i gledalaca prisutnih na stadionu”, saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije