fbpx
NaslovnicaMina SportErović zadovoljan nastupom atletičara

Erović zadovoljan nastupom atletičara

Podgorica, (MINA) – Kompletna atletska reprezentacija dala je sve od sebe da postignuti rezultati na ekipnom prvenstvu Evrope – treća grupa u Limasolu budu adekvatno vrednovani, kazao je selektor Osman Erović.

Crnogorski atletičari sa 318 bodova završili su kao sedmoplasirani.

Najvrednije rezultate od crnogorskih atletičara ostvarili su Tomaš Đurović u bacanju kugle koji je osvojio treće mjesto sa rezultatom 20.20 metara.

U skoku u vis Marija Vuković je pobijedila sa rezultatom 1,90 metara, dok je Danijel Futrtula iako povrijeđen osvojio drugo mjesto.

U trci na 200 metara, Ognjen Marsenić je postavio rekord Crne Gore za mlađe juniore sa rezultatom 22,47 sekundi, dok je Amir Papazi postavio crnogorski rekord Crne Gore za mlađe seniore u bacanju koplja sa rezultatom 62,66 metara.

Crnogorski atletičari portigli su tri crnogorska i osam ličnih rekorda.

On je kazao da je zadovoljan plasmanom i ostvarili dobar rezultat.

“Pokazali smo da timski duh može doprinijeti do ovakvih rezultata iako atletika baš i nije ekipni sport. Evropska atletska federacija tražila je da obavezno učestvujemo i u onim disciplinama u kojim nijesmo imali kvalitetne takmičare. Nastupili smo sa kompletnom ekipom u 20 disciplina u ženskoj i 20 disciplina u muškoj konkurenciji”, rekao je Erović.

Najčitanije