fbpx
NaslovnicaMina SportBudućnost i Rudar na vrhu

Budućnost i Rudar na vrhu

Podgorica, (MINA) – Šahisti podgoričke Budućnosti i Rudara zadržali su maksimalan učinak i nakon tri odigrana kola Premijer ligi Crne Gore u šahu.

Budućnost je, nakon startne pobjede protiv Elektroprivrede, upisala pobjede protiv branioca titule cetinjskog Crnogorca i gradskog rivala, ekipe, Prosvjete.

Rudar je drugog takmičarskog dana slavio protiv Cetinja i Herceg Novog.

“Susret najtrofejnijeg kluba i branioca titule, pripao je iskusnijoj ekipi, Budućnosti. Mlada ekipa sa Cetinja, nije uspjela da iskoristi izglednije pozicije, pa je meč okončan rezultatom 5:3. Pobjede za Budućnost ostvarili su Andrej Šuković, talentovani omladinac koji je zabilježio sve tri pobjede u dosadašnjem dijelu turnira, kao i iskusni internacionalni majstori Vladimir Pajković i Predrag Nikač”, piše u saopštenju.

Foto; ŠSCG

Navodi se da je pobjedu za ekipu Crnogorca ostvario, biser crnogorskog šaha, četrnaestogodišnji Peko Đurović.

Ekipa Rudara maksimalan učinak ima zahvaljujući sjajnoj igri veterana Momčila Raičevića, koji je ostvario sva tri trijumfa.

Elektroprivreda je, nakon početnog poraza protiv Budućnosti, ubjedljivo savladala ekipe 7. Oktobra iz Podgorice i Cetinja, pa će do kraja priželjkivati kiks podgoričke i pljevaljske ekipe, u borbi za titulu.

Šahisti tivatske Mimoze, oba svoja meča, završili su rezultatom 4:4, protiv Herceg Novog, odnosno Rokade iz Bijelog Polja.

Sjutra su na programu dva kola.

Derbi četvrtog kola biće duel Elektroprivrede i Crnogorca, dok će u petom najzanimljiviji biti okršaj Budućnosti i Rudara.

Premijer liga igra se na Cetinju, u hotelu Grand, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Najčitanije