fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaBudućnost Bemaks sjutra protiv Orlova

Budućnost Bemaks sjutra protiv Orlova

Podgorica, (MINA) – Košarkašice Budućnost Bemaksa igraće sjutra u Podgorici protiv Orlova utakmicu petog kola WABA lige.

Biće to duel ekipa koje su bez poraza u regionalnom takmičenju ove sezone.

Trener podgoričkog tima Vladan Radović kazao je da je gost Budućnosti iskusna ekipa, koja godinama igra u istom ili sličnom sastavu.

“Ne igraju sa puno igračica, uglavnom je to neka skraćena rotacija, što donosi veliku potrošnju, ali i sa druge strane to im donosi sigurnost u napadu. Poznajemo ih dosta dobro, odradili smo kao i uvijek skauting, ali vjerujem da će utakmica zavisiti od nas”, rekao je Radović.

On smatra da bi godine i neiskustvo mogle biti hendikep njegovog tima.

“Svakako da imamo veću rotaciju i tu je naša prednost zbog energije i inteziteta”, rekao je Radović.

Govoreći o kadrovskim problemima on je istakao da su van trenažnog procesa zbog povreda i prehlada Jovana Savković, Nevena Vučković i Anastasija Drobnjak.

“U problemima smo zbog izostanka Savković, Vučković i Drobnjak, koja će biti u sastavu, ali je daleko od one prave forme, jer je dugo bila van trenažnog procesa. Naravno, to ne smije biti alibi. Očekujem dosta trčanja, energije, tranzicije i ubijeđen sam da ako budemo na nivou da će doći i rezultat”, rekao je Radović.

Centar Jovana Marković kazala je da su Orlovi uspješno otvorili sezonu na oba fronta i da su u dobroj formi.

“Imaju skraćenu rotaciju, ali sa druge strane veoma su neugodni, a često nametnu svoj ritam koji protivniku ne odgovara. Trenirali smo dobro, spremni dočekujemo ovaj meč, fokusirani smo na sebe i vjerujem da možemo opravdati ulogu favorita. Znamo da neće biti lako, moramo biti oprezne i sigurno da ćemo maksimum, a ako tako bude neće biti problema”, rekla je Marković.

Talentovani centar Ksenija Šćepanović očekuje zanimljivu i neizvjesnu utakmicu, navodeći da će uraditi sve da ukoliko dobije šansu opravdati povjerenje i pokazati potencijal.

“Orlovi su iskusna ekipa, očekujem zanimljivu utakmicu. Tim iz Banjaluke imaju nekoliko iskusnih igračica, tako da smo vrlo oprezne. Ali, moramo biti strpljive u napadu, a uz veliku agresivnost u odbrani vjerujem da možemo do pobjede koja bi nam mnogo značila”, rekla je Šćepanović.

Duel u Bemaks areni počeće u 17 sati i 30 minuta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije