fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSSpecijalan program podrške ženskim biznisima u prehrambenoj industriji

Specijalan program podrške ženskim biznisima u prehrambenoj industriji

WEXPORT FOOD (Žene u izvozu hrane) je specijalan program podrške ženskim biznisima u prehrambenoj industriji zemalja Zapadnog Balkana usmeren ka unapređenju konkurentnosti i prodaje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

Prijava na konkurs se vrši isključivo elektronskim putem popunjavanjem prijave dostupne na ovom LINKU.

O programu

Kompanija Filly Foods LtD., specijalizovana za prodaju etno, visoko-kvalitetne i premijum hrane sa sedištem u Vašingtonu, Sjedinjene Američke Države, u okviru aktivnosti: “Podrška elektronskoj prodaji u SAD za žene preduzetnice u prehrambenoj industriji sa Zapadnog Balkana” raspisuje konkurs za izbor 11 ženskih kompanija u prehrambenoj industriji čiji će selektovani proizvodi biti ulistani na elektronske platforme za prodaju hrane u SAD.

Aktivnost umerena ka jačanju konkurentnosti ženskih biznisa u prehrambenoj industriji  i unapređenju prodaje njihovih proizvoda na tržištu Sjedinjenih Američkih Država organizuje se u okviru regionalnog CATALYZE Programa za podsticanje rasta i razvoja MSP. Program realizuje Palladium International grupa uz finansijska sredstva Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Kome je konkurs namenjen?

Ukoliko ste žena osnivač, vlasnica ili se nalazite na rukovodećoj poziciji u kompaniji koja se bavi proizvodnjom  inovativnih, organskih, visoko-kvalitetnih ili premijum prehrambenih proizvoda sa rokom trajanja 12+ meseci pozivamo Vas da se prijavite na ovaj konkurs. Nudimo Vam kompletnu podršku u pripremi i realizaciji izvoza, prodaji u SAD kroz pozicioniranje i plasman u onlajn kanalima, uključujući: mentorsku podršku prilikom pripreme za izvoz i ispunjavanja svih regulativa i uslova, organizaciju špedicije i transporta, redizajn etikete, ulistavanje na onlajn platforme za prodaju hrane, promociju proizvoda kroz posebno kreirane i sponzorisane digitalne kampanje na američkom tržištu  i direktnu promociju ka kupcima na tržištu SAD (tasting events).

Konkurs je otvoren od 15. avgusta do 3. oktobra 2022. godine.

Opšti uslovi konkursa

Pravo učešća na konkursu imaju:

  • Preduzetnice i privredna društva registrovana u jednoj od zemalja Zapadnog Balkana (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Severna Makedonija) čiji su osnivači, vlasnici ili rukovodioci žene;
  • Privredni subjekti sa izmirenim svim obavezama po pitanju poreza i doprinosa;
  • Privredni subjekti bez izrečene zabrane obavljanja delatnosti u prethodne tri godine.

Istovremeno, potrebno je da ispunjavate sledeće uslove:

  • Obavljate delatnost iz segmenta proizvodnje hrane;
  • Imate finalan proizvod koji je već plasiran na tržištu u zemlji ili inostranstvu;
  • Imate sopstvenu proizvodnju (prednost će imati one kompanije koje koriste sopstvene sirovine);
  • Da je proizvod proizveden u jednoj od zemalja Zapadnog Balkana;
  • Da ne zahteva poseban temperaturni režim i može da se skladišti na temperaturi do 25C;
  • Ispunjavate sve zahteve u pogledu bezbednosti i kvaliteta hrane (minimum HACCP standard).

Za sve detaljnije informacije u vezi konkursa i aktivnosti “Podrška elektronskoj prodaji u SAD za žene preduzetnice u prehrambenoj industriji sa Zapadnog Balkana” možete da nam pošaljete e-mail na wexportfood@fillyfoods.com

Plan Aktivnosti

Komisija

Predstavnici Filly Foods Ltd, Digital Drive i Fabrika.

Napomene

Pravo učešća na konkursu nemaju proizvodi koji se nalaze u fazi mogućeg testiranja i za koje je potrebno određeno vreme do finalnog proizvoda spremnog za plasman na tržište. Istovremeno, aktivnost ne podržava razvoj novih proizvoda.

Kompanija ima pravo da prijavi maksimalno dva proizvoda.

Prijava se smatra kompletnom ukoliko su popunjena sva obavezna polja. U slučaju nepotpunih podataka Komisija zadržava pravo da ne uzme u razmatranje prijavu, čime se gubi pravo da učestvujete u daljem procesu selekcije. U fazi prijave na konkurs nije potrebno da se dostavi uzorak proizvoda.

U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti prikupljeni podaci se čuvaju samo u svrhu realizacije aktivnosti i brišu se po njenom završetku. U cilju realizacije i promocije aktivnosti, zadržavamo pravo objave naziva 11 ženskih kompanija i 22 proizvoda koji su prošli finalnu selekciju.

Lista selektovanih ženskih kompanija i proizvoda biće objavljena najkasnije do 17. oktobra na sajtu Mezze Hub EDU ili u sredstvima javnog informisanja.

Najčitanije