fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSSaša Marković imenovan za novog generalnog direktora kompanije Coca-Cola HBC Srbija i...

Saša Marković imenovan za novog generalnog direktora kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora

Saša Marković imenovan je za novog generalnog direktora kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora. Na rukovodeću poziciju za tržišta Srbije i Crne Gore dolazi sa mjesta generalnog direktora Coca-Cola HBC Bugarska, gdje je postigao značajne rezultate i doprinio daljem rastu kompanije na ovom tržištu.

Marković će na novoj poziciji zamijeniti dosadašnjeg generalnog direktora Svetoslava Atanasova, koji preuzima novu funkciju u okviru Coca-Cola HBC sistema.

Saša Marković se pridružio kompaniji Coca-Cola HBC 2020. godine kada je, kao direktor prodaje za tržišta Srbije i Crne Gore uspješno predvodio prodajni tim i doprinio postizanju rekordnog oporavka poslovanja u uslovima globalne pandemije. Za značajne rezultate tokom 2022. godine poslovna jedinica Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora nagrađena je najprestižnijom nagradom Coca-Cola Hellenic grupe – Andrew David.

“Uspjeh koji je kompanija ostvarila vođena Svetoslavom Atanasovim nas obavezuje da sa jednakom posvećenošću nastavimo dalji rast, nudeći proizvode najvišeg kvaliteta, razvijajući ljude i podržavajući zajednicu u skladu sa principima našeg poslovanja. To znači da u svakom trenutku možemo da odgovorimo na potrebe kupaca i potrošača i u tom pogledu nastavljamo da budemo pouzdan partner. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama, uz hrabre ideje i strast prema izvrsnosti, postaviti nove standarde u industriji i ostaviti pozitivan trag u zajednici“, izjavio je Marković.

Tokom profesionalne karijere Saša Marković je stekao bogato međunarodno iskustvo preuzimajući ključne pozicije u oblasti strateškog planiranja, marketinga i prodaje. Ipak, njegova posvećenost u vođenju timova zapravo je bila ključna za uspjeh kompanija u kojima je radio.

Dosadašnji generalni direktor Svetoslav Atanasov uspješno je predvodio kompaniju Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora tokom prethodnih šest godina i postigao izvanredne poslovne rezultate u okviru kojih su realizovane i dvije velike akvizicije na tržištu Srbije – otvaranje punionice gazirane vode „Rosa Homolje“, kao i akvizicija vodećeg domaćeg konditora “Bambi”. U svom novom angažmanu, Atanasov će kao generalni direktor voditi tržišta Grčke i Kipra.

Kompanija Coca – Cola HBC Srbija i Crna Gora danas radno angažuje oko 1.600 radnika, sarađuje sa 37.000 kupaca i oko 1.700 dobavljača, kreirajući značajnu ekonomsku vrijednost za domaću privredu, a osim po odličnim poslovnim rezultatima, kompanija je prepoznata i kao jedan od lidera održivog poslovanja.

Najčitanije

Produženo važenje GKU za telekomunikacije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Predstavnici Unije poslodavaca (UPCG) i Crnogorskog sindikata telekomunikacija potpisali su produženje...