fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSPrijave za drugu sezonu velikog Telekom eSport takmičenja otvorene do kraja aprila

Prijave za drugu sezonu velikog Telekom eSport takmičenja otvorene do kraja aprila

Počinje nova sezona velikog takmičenja Telekom eSports Championship S02!

Prijave za takmičenje koje drugu godinu zaredom organizuju Crnogorski Telekom, Hrvatski Telekom i Makedonski Telekom otvorene su do 30. aprila, a novina je da ove godine u takmičenju osim igrača iz Crne Gore, Hrvatske i Sjeverne Makedonije, mogu učestvovati i igrači iz drugih država Evropske Unije, Velike Britanije i Švajcarske.

Na turnir se možete prijaviti na stranici esports.telekom.com, a sve detalje o turniru pratite na telekom.esports Instagramu i Facebooku.

Takmičari će odmjeravati snage u tri igre Counter-Strike: Global Offensive, FIFA23 i League of Legends – a cilj takmičenja nije isključivo igranje video igara, već povezivanje mladih širom Evrope i svijeta, bez obzira na kulturološke razlike, iz kojih zemalja dolaze, koji jezik pričaju…

U prošlogodišnjem višemjesečnom takmičenju učestvovala su 1.366 igrača, a nagradni fond iznosio je 21.800 eura, što će biti slučaj i ove godine. Najbolji timovi koji se izbore za playoffs-e takmičiće se protiv najboljih CS:GO timova u regionu, a to su to su Velež Mostar, Klan RuR, Zero Tenacity i nemampojma.

Takmičenje počinje 15. maja i moći će se pratiti na Telekom eSports Twitchu, a finale će se uživo održati u Zagrebu 10. juna.

Ovo takmičenje drugu godinu zaredom pokazuje da su videoigre puno više od pukog igranja i nastoji da podstakne zajedništvo ljudi koji dijele ista interesovanja, i da stvori zajednicu koju odlikuju međusobno razumijevanje i podrška. Uprkos vjerovanju da se mladi sve manje druže i povlače u online svijet zbog novih tehnologija, Crnogorski Telekom kroz ovo takmičenje želi da razbije predrasude i pokaže da eSport povezuje ljude, podstiče izgradnju različitih vještina, socijalizaciju i gradi pozitivan osjećaj među učesnicima koji jedni drugima više nisu isključivo protivnici.

Turnir će pratiti vodeći regionalni influenceri Malajski Tapir, MarkoKC, Lobanjica, Idžo, Aryssa641 i Crni Ante, koji će kroz svoj sadržaj otvoriti teme o jednakosti, borbi protiv govora mržnje te brizi o sebi.

kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije

Institut za javno zdravlje, IJZ, hpv vakcinacija

IJZ: Dodatni termini za HPV vakcinaciju

Podgorica, (MINA) - Institut za javno zdravlje (IJZ) i domovi zdravlja organizovaće tokom naredne...