fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSTelekomu uručena nagrada PKCG za inovativnost za eTrust usluge povjerenja

Telekomu uručena nagrada PKCG za inovativnost za eTrust usluge povjerenja

Na svečanosti organizovanoj povodom Svjetskog dana preduzetništva, Privredna komora Crne Gore organizovala je uručenje nagrada kompanijama i privrednicima koji su se u 2021. godini istakli po uspješnom poslovanju, društvenoj odgovornosti, inovativnosti i unapređenju menadžmenta.

Među nagrađenim projektima je i  eTrust platforma Crnogorskog Telekoma – prvo i jedino potpuno digitalno rješenje za elektronski potpis, pečat, vremenski pečat i verifikaciju u Crnoj Gori. Telekom je tako postao ovogodišnji laureat nagrade Privredne komore Crne Gore za inovativnost.

Crnogorski Telekom je prestižnu Nagradu PKCG za inovativnost zavrijedio razvojem platforme eTrust, web portala za lako i sigurno digitalno potpisivanje, pečatiranje, verifikovanje i vremensko pečatiranje dokumenata koji je namijenjen fizičkim i pravnim licima. Usluga omogućava pristup sa mobilnog telefona, tableta ili računara, bilo kad i bilo gdje. Dovoljna je internet konekcija, nalog na eTrust portalu i mobilna aplikacija eTrust autentifikator, navodi se u obrazloženju PKCG.

„Osloboditi se papirologije i imati zakonski validnu elektronsku dokumentaciju nikada nije bilo jednostavnije nego sada, uz servise Crnogorskog Telekoma bazirane na uslugama povjerenja čiji su registrovani i kvalifikovani pružalac u skladu sa Zakonom o elektronskoj identifikaciji i elektronskom potpisu. Ove usluge omogućavaju visok nivo pouzdanosti elektronske razmjene i obrade podataka. Bazirane su na postupcima koji garantuju sigurnost podataka i povjerljivost u digitalnom svijetu, i imaju vrijednost dokaza“, obrazložila je Ana Radonjić, članica Odbora za dodjelu Nagrada PKCG, Odluku o dobitnicima koju je stručni žiri donio 12. septembra.

Nagrada Privredne komore Crne Gore već šest decenija predstavlja prestižno priznanje kojim se ističu vrijedna postignuća crnogorskih kompanija i privrednika u kategorijama – uspješno poslovanje, društvena odgovornost, inovativnost i unapređenje menadžmenta. Ovogodišnje nagrade imaju dodatnu vrijednost, jer afirmišu uspjehe privrednika ostvarene u veoma izazovnim vremenima.

Elektronske usluge povjerenja Crnogorskog Telekoma omogućavaju visok nivo pouzdanosti razmjene i obrade podataka u elektronskom obliku, garantuju sigurnost podataka i povjerljivost u digitalnom svijetu, i imaju vrijednost dokaza budući da elektronski potpis i pečat imaju istu pravnu težinu kao svojeručni potpis i pečat u papirnom obliku.

Telekom je za eTrust platformu ove godine osvojio i međunarodno priznanje CATA Award na takmičenju Deutsche Telekoma (DT), kada je Crnogorskom Telekomu na Global Security konferenciji DT-a dodijeljena medalja za drugo mjesto u konkurenciji 22 projekta iz cijele Deutsche Telekom Grupe.

kontakti pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...