fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSIz Telekoma: Kako od startup ideje napraviti uspješnu biznis priču spremnu za...

Iz Telekoma: Kako od startup ideje napraviti uspješnu biznis priču spremnu za tržište?

Ostala su još dva dana za apliciranje za drugu generaciju „BoostMeUp” predakceleracijskog programa. Kreativci, inovatori, preduzetnici i kompanije udruženi u timove svoje startup ideje mogu prijaviti do 10. novembra 2021. godine popunjavajući obrazac na sajtu www.boostmeup.me

BoostMeUp je nacionalna platforma koja služi za razvoj i lansiranje crnogorskih startup-ova. Program će najboljim timovima omogućiti da svoju ideju kroz nekoliko faza i uz eksperte iz različitih oblasti, razrade i pripreme za uspjeh na globalnom tržištu; a benefiti za učesnike biće i ekspertska podrška, novčana nagrada u iznosu od po 6000 eura za svih šest timova, kao i biznis put u SAD.

Bootcamp za učesnike. Nakon prikupljanja prijava, biće odabrano do 20 projekata koji će učestvovati na četvorodnevnom Bootcampu u okviru kog će timovi prisustvovati radionicama, meetup-ovima, predavanjima, grupno i individualno raditi sa mentorima.

Šest modula edukacije za 6 najboljih timova. Odabranih šest ekipa iz Bootcampa proći će kroz petomjesečni program obuka u okviru kojih će savladati šest modula:

  • Razvoj biznis modela. Individualni rad sa timovima na prepoznavanju elemenata potrebnih za izradu biznis modela;
  • Marketing istraživanje i analiza tržišta. Priprema dokumenta Strategija razvoja tržišta sa akcionim planom;
  • Razvoj tehnologije i prototipiranje. Rad na osnovama izrade hardverskog i softverskog dijela i testiranju prototipa;
  • Zaštita intelektualne svojine. Priprema dokumenta Strategija zaštite prava intelektualne svojine sa akcionim planom;
  • Pitching vještine. Priprema trominutnog pitch-a na engleskom jeziku i drugih oblika prezentacije ideje u cilju prezentacije pred potencijalnim partnerima, investitorima, finansijerima;
  • Finansijski menadžment. Identifikovanje svis dostupnih modela finansiranja dostupnih za aplikante.

Finansijska i ekspertska podrška. Svih 6 timova dobiće finansijsku podršku u iznosu od po 6.000 eura. Poseban kvalitet programa i ove godine čine međunarodni, regionalni i nacionalni mentori: Tanja Senekovič (Slovenija), Petra Karanikić (Hrvatska), Vladimir Nedović (Holandija), dr Nedeljko Milosavljević i dr Đorđe Ćelić (Srbija), Darko Ivanović (Crna Gora) i drugi.

Veliko finale i putovanje u SAD. Na samom završetku programa, za projekte koji uspješno prođu module slijedi finale: Montenegro Pitching Competition na kom će stručni žiri izabrati pobjednike programa – tri najuspješnije ideje. Specijalna nagrada za najbolje biće putovanje u SAD tj. mogućnost predstavljanja ideja potencijalnim investitorima, koji obezbjeđuje startup inkubator Digital Den, kao jedan od partnera projekta.

Program u potpunosti usklađen sa prioritetima S3 nacionalne strategije kojom se potencira novi model ekonomskog razvoja zasnovan na ciljanoj podršci naučno-istraživačkim i inovativnim aktivnostima.

Nosilac programa je Inovaciono preduzetnički centar „Tehnopolis”, a partneri su Naučno-tehnološki park Crne Gore, IT kompanija „Amplitudo” i Crnogorski Telekom. Program sufinansira Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne Gore, dok je kompanija Rakuten Viber zvanični partner programa.

kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije