fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSFinalno takmičenje BoostMeUp predakceleracijskog programa u Tivtu

Finalno takmičenje BoostMeUp predakceleracijskog programa u Tivtu

Finalni događaj predakceleracijskog startap programa “BoostMeUp – Montenegro Pitching Competition”, biće održan u hotelu The Chedi Luštica Bay u Tivtu od 18 časova.

Riječ je o programu koji implementira konzorcijum partnera na čelu sa Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis, a u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Crne Gore i kompanijama Amplitudo i Crnogorski Telekom, uz finansijsku podršku Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore.

Na otvaranju takmičenja učesnicima će se obratiti ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović – koja je i predsjednica stručnog žirija, zatim Đorđije Malović izvršni direktor Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis, te rukovodilac programa Aleksandar Janičić.

Kako su istakli organizatori događaja, osam timova prezentovaće svoje startap ideje potencijalnim investitorima, predstavnicima nacionalne i međunarodne biznis zajednice i institucija iz zemlje i regiona. To su: Flash – sistem za brže i sigurnije plaćanje i prenos sredstava; Be Beep – platforma za dijeljenje troškova prevoza; Heart Shaped Box – elektronske donatorske kutije; Parkqeue – savršeno parking mjesto za vas; Honey Swat – pametna pojilica za pčele; Spectro – AI softver za prevenciju i kontrolu širenja požara; Butt Made – recikliranje opušaka u korisne proizvode i Flatoro – platforma za oglašavanje nekretnina i promociju agenata.

Timovi su tokom četiri mjeseca radili na razvoju svojih inovativnih i izvozno orijentisanih ideja i to radeći sa mentorima u okviru 6 programskih modula: razvoj biznis modela; marketing, istraživanje i analiza tržišta; razvoj tehnologije i prototipiranje; zaštita intelektualne svojine; vještine prezentovanja i finansijski menadžment. Osim ekspertske pomoći, timovi su dobili  i finansijsku podršku u iznosu od po 6.000 eura, kao i nefinansijsku podršku koja je podrazumijevala korišćenje Biotehnološke laboratorije BioLab Tehnopolis, Laboratorije za industrijski dizajn TechLab Tehnopolis, Data centra, coworking prostora Code Hub Nikšić, FILA inovacione laboratorije…

Tri najbolje odabraće stručni žiri na osnovu kriterijuma kao što su: definicija problema, komercijalni potencijal ideje i konkurencija, veličina tržišta, izbor tehnologije, inovativnost, kredibilitet i kompetencija tima i generalni utisak.

kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...