fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUtajom poreza i doprinosa oštetili budžet za preko 31,5 hiljada EUR

Utajom poreza i doprinosa oštetili budžet za preko 31,5 hiljada EUR

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Nikšićka policija podnijela je krivične prijave protiv S.K. (28) i R.K. (63), zbog sumnje da su izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa i time oštetili budžet za preko 31,5 hiljada EUR.

Iz Uprave policije je saopšteno da se osnovano sumnja da je S.K. djelo koje mu se stavlja na teret izvršio kao investitor, na način što je sticao prihode prodajom stambenih i nestambenih objekata krajem 2018. godine i izbjegavao plaćanja poreza na dodatu vrijednost i na dohodak fizičkih lica, u ukupnom iznosu od oko 10,4 hiljade EUR.

„R.K. je, kako se sumnja, krivično djelo utaja poreza i doprinosa izvršila kao investitor na način što je prodajom stambenih objekata tokom prošle i ove godine izbjegavala plaćanje poreza na dodatu vrijednost i na dohodak fizičkih lica, u iznosu od oko 21,3 hiljade EUR“, precizira se u saopštenju.

Tokom sprovođenja izviđajnog postupka utvrđeno je da osumnjičeni nijesu bili registrovani kao poreski obveznici, niti su nadležnom poreskom organu u zakonom predviđenom roku prijavili ostvarene prihode od prodaje novoizgrađenih stambenih i poslovnih jedinica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije