fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Herceg Novom otvoren Impact Coworking

U Herceg Novom otvoren Impact Coworking

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Impact Coworking, koji nudi radni prostor sa svim potrebnim elementima za razvoj preduzetništva i obavljanje biznisa, otvoren je u centru Herceg Novog.

Sanja Milosavljević, koja je Impact Coworking otvorila u ulici Save Kovačevića 9, kazala je da su prostori za zajednički rad postali omiljeno radno mjesto današnje radne snage.

„Sve više kompanija se prebacuje na stalne mogućnosti rada na daljinu nakon pandemije koronavirusa. Cijene su jako pristupačne, ne mislite o računima, brzom internet, štampaču, skeneru i to platite samo 100 EUR mjesečno. Ukoliko vam je neophodna dnevna karta za coworking, cijene se kreću od deset EUR”, rekla je Milosavljević.

Ona je objsnila da je važna i lokacija, jer stranci uglavnom žele brz internet, da su u centru dešavanja, da imaju pogled na more i da u pauzi za ručak imaju izbor restorana u okruženju.

„Ako ste advokat, arhitekta, programer, marketing menadžer, vodite svoju tek osnovanu firmu ili nevladinu organizaciju, vlasnik ste kompanije ili vam treba predstavništvo u Crnoj Gori, onda je ovo idealno rješenje za vas. U cijenu su uračunati svi troškovi i brojni benefiti”, dodala je Milosavljević.

Ona je saopštila da se procjenjuje da danas u svijetu postoji 35 hiljada fleksibilnih radnih prostora.

„Očekuje se da će industrija coworking prostora neprestano rasti i napredovati u postpandemijskom svijetu. U Crnoj Gori ovo rješenje postaje sve traženije ne samo za turiste već za lokalno stanovništvo“, objasnila je Milosavljević.

Ona je navela da je u vrijeme pandemije koronavirusa, kada je sve više preporučljiv rad od kuće, otkazivanje velikih kancelariskih prostora bilo neminovno.

U tom momentu, coworking je učvrstio svoj položaj kao poželjno rješenje radnog prostora sa uključenim troškovima.

Uprkos usporavanju rasta, istraživanja iz prošle godine pokazuju da će coworking industrija izaći živa i jaka nakon pandemije COVID-19.

„Konkretno, izvještaji su otkrili da će coworking prostori u manjim gradovima najviše pobijediti u postpandemijskom svijetu. Kako se usvaja rad na daljinu, mnogi odlučuju da napuste velike gradove u korist prigradskih i pristupačnijih područja“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije