fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU četvrtak svečana promocija Poljoprivrednog klastera

U četvrtak svečana promocija Poljoprivrednog klastera

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Svečana promocija Poljoprivrednog klastera Crne Gore, kojom će se ozvaničiti početak njegovog rada, biće održana u četvrtak u Nikšiću.

Predstavnici klastera su kazali da će svečana promocija biti prilika da se gosti upoznaju sa menadžmentom, ciljevima i narednim aktivnostima, kao i da razmijene iskustva i razgovaraju o potencijalnoj saradnji.

Poljoprivredni klaster, kako je objašnjeno, udružuje poljoprivredne proizvođače iz cijele Crne Gore i bavi se razvojem ukupne poljoprivrede u svim oblastima, od poljoprivrede do agroturizma.

Trenutno klaster ima više od 500 članova.

„Na važnost poljoprivrede i potrebu transformacije crnogorske ekonomije u korist te privredne grane suptilno je ukazala pandemija koronavirusa, dok je ta potreba danas, kada svi osjećamo posledice ratne agresije Rusije na Ukrajinu, još izraženija“, navodi se u saopštenju.

Klaster će, prem riječima njegovih predstavnika, stremiti razvoju Crne Gore kao države ravnomjernog poljoprivrednog razvoja, gdje će svi proizvođači osjećati stabilnost i sigurnost, a stanovništvo neće strahovati od nestašica hrane i svakodnevnog poskupljenja.

Poljoprivredni klaster osnovan je sa misijom da postane snažno udruženje, koje će značajno uticati na poljoprivredne politike i unapređenje i razvoj ukupnog poljoprivrednog ambijenta Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije