fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTOB učestvuje na virtuelnoj turističkoj berzi u Londonu

TOB učestvuje na virtuelnoj turističkoj berzi u Londonu

Budva, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija Budva (TOB) predstavlja ponudu budvanske rivijere na međunarodnoj turističkoj berzi World Travel Market, koja se ove godine, usljed aktuelne pandemije novog koronavirusa, prvi put održava virtuelno.

Ovogodišnje učešće TOB-a na jednoj od najznačajnijih turističkih berzi na svijetu, koja se završava danas, podrazumijeva predstavljanje ponude na virtuelnom štandu Crne Gore, odnosno prisustvo u online katalogu WTM-a.

“Na ovaj način se zakazuju video sastanci i održavaju putem interaktivne online platforme”, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanaka predstavlja se cjelokupna turistička ponuda budvanske rivijere, prirodne ljepote, istorija i kultura, atrakcije, te smještajni kapaciteti sa ciljem uspostavljanja dalje saradnje i promocije, kako na tržištu Velike Britanije, tako i na ostalim emitivnim tržištima, s obzirom na globalni karakter ove turističke berze.

Predstavnici TOB-a ostvarili su oko 50 sastanaka sa predstavnicima medija i turoperatora iz Velike Britanije, Rusije, Kine, Njemačke, Italije, Francuske, Albanije, Grčke, Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Turske, Indije i Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

“Sa turoperatorima je dogovoren nastavak komunikacije i saradnje, sa ciljem daljeg povezivanja turističke privrede Budve i plasiranje ponude naše destinacije kroz njihove kanale. Jedan od čestih zaključaka sastanaka i očekivanja partnera je bio da se isčekuje vakcina protiv novog koronavirusa, kako bi se putovanja vratila u pravom obliku i da se značajnija stabilizacija predviđa u drugoj polovini naredne godine”, navodi se u saopštenju.

Pored predstavnika medija i turoperatora uspostavljeni su kontakti i sa brojnim influenserima, blogerima, freelance novinarima i fotografima koji su od značaja za promociju putem digitalnih kanala.

“Osim održavanja sastanaka, učesnici turističke berze u Londonu imali su priliku da uživo, putem online platforme, prate brojne konferencije i forume na kojima su govorili lideri i stručnjaci iz sektora turizma. Posebna pažnja posvećena je uticaju koji globalna zdravstvena kriza ima na putovanja i turizam, ali i koracima, trendovima i inovacijama koje mogu da ubrzaju oporavak i pozitivno utiču na budućnost turizma”, dodaje se u saopštenju.

Predstavnicima turističke privrede Crne Gore, Nacionalna turistička organizacija (NTO) je kao poseban stimulans da učestvuju na ovom sajmu obezbijedila pokrivanje 50 odsto troškova učešća sajma, što je TOB podržala i turističkoj privredi Budve ponudila dodatni podsticaj sa učešćem od 25 odsto troškova za sve zainteresovane predstavnike budvanske privrede.

Pored TOB-a, u okviru virtuelnog štanda Crne Gore, svoju ponudu predstavili su i lokalna turistička organizacija Bara, zatim Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera, HG Montenegro Stars i Beppler & Jacobson, kao i novi hotel Blue Kotor Bay.

Najčitanije