fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSvi obavezni da imaju poštanski sandučić

Svi obavezni da imaju poštanski sandučić

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sve kompanije i građani na teritoriji Crne Gore obavezni su da, prema Zakonu o poštanskim uslugama, na ulazu u objekat ili dvorište postave kućni poštanski sandučić.

Iz Pošte Crne Gore je saopšteno da sandučić mora biti označen imenom i prezimenom vlasnika, odnosno korisnika objekta, brojem stana, porodične stambene zgrade ili poslovnog objekta.

“Kućni sandučić mora biti postavljen na pristupačnom mjestu, na način da omogući sigurnost i tajnost poštanskih pošiljki. Nepostupanje prema odredbama Zakona o poštanskim uslugama podliježe prekršajnoj odgovornosti”, rekli su iz Pošte.

Pošta Crne Gore, kako su saopštili njeni predstavnici, svakog dana radi na unapređenju kvaliteta dostave poštanskih pošiljaka.

“Elektronsko praćenje pošiljaka u realnom vremenu, ozbiljan pristup svim sugestijama i primjedbama korisnika, uvođenje sistema za praćenje poštanskih torbi i rute poštara samo su neki od preduzetih koraka. Kućni poštanski sandučić je jedna od ključnih tačaka dostave”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije