fbpx
NaslovnicaBusiness Top StorySporazum važan za jačanje industrije i skidanje granica

Sporazum važan za jačanje industrije i skidanje granica

Podgorica, Beograd, (MINA-BUSINESS) – Sporazum o ukidanju rominga između zemalja regiona, koji je ove sedmice potpisan u Beogradu, je izuzetno važan za jačanje industrije i skidanje granica u povezivanju regije, ocijenio je generalni menadžer kompanije Roaming Solutions group, Rade Vujović.

„To je prava stvar, da možemo bez granica da koristimo sve servise u regionu i da se fokusiramo samo na poslovanje bez dodatnih troškova“, kazao je Vujović agenciji Mina-business.

Resorni ministri Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Kosova potpisali su u četvrtak u okviru Digitalnog samita u Beogradu Sporazum o smanjenju cijena usluga rominga, koji podrazumijeva njihovo postepeno snižavanje od 1. jula i potpuno ukidanje od 2021. godine.

Vujović je ocijenio da je skup poput Digitalnog samita izuzetno važan za povezivanje kompanija, vlada i akademske zajednice u regionu.

„Ovo je izuzetno važan samit i treba više da ih bude, jer je digitalizacija prilika da se zemlje Zapadnog Balkana približe razvijenim državama Evrope i svijeta“, dodao je Vujović.

Kompanija Roaming Solutions pokriva oblast informaciono – komunikacionih tehnologija (ICT) u okviru Roaming grupe. Bave se strateškim razvojem ICT poslovanja kroz pet kompanija, a među njima je i Roaming Networks, koja je skoro deset godina prisutna na tržištu Crne Gore.

„Mogu reći da je kompanija jedan od najvažnijih partnera telekomunikacionih provajdera u Crnoj Gori, kako Crnogorskog Telekoma, tako i M:tela i Telenora. U svim kapitalnim projektima digitalizacije crnogorskih telekomunikacionih provajdera u posljednjih pet godina mi smo učestvovali i bili jedan od nosilaca“, rekao je Vujović.

Kompanija se predstavila na Digitalnom samitu, što je, prema riječima Vujovića, jako velika prilika.

„Treba je iskoristiti. Treba više da se družimo i da donosimo svjetska iskustva i kroz digitalizaciju idemo u korak sa savremenim industrijama u svijetu“, zaključio je Vujović.

Najčitanije