fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeSoho city najambiciozniji projekat

Soho city najambiciozniji projekat

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Projekat Soho city u Baru, koji bi trebalo da bude završen krajem oktobra, jedan je od najambicioznijih na crnogorskoj obali, saopštio je generalni direktor Soho grupe, Rade Vujačić i dodao da je potražnja za nekretninama u kompleksu očekivano velika.

„Soho city se sastoji od stambenog, hotelskog i poslovnog dijela. U ponudi su nekretnine poput garsonjere od oko 30 metara kvadratnih do penthousea površine 300 kvadratnih metara“, rekao je Vujačić za Bankar.me.

On je dodao da se završetak radova očekuje krajem oktobra, kao i da je potražnja za nekretninama očekivano velika.

„Ono što ohrabruje je da kupci dolaze iz različitih djelova svijeta, najviše iz zapadne Evrope i Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Ono što su klijenti prepoznali je činjenica da smo jedan od vodećih i sigurnih investitora u Crnoj Gori, jer svaki projekat dovedemo do kraja. Iz tog razloga, kupci nemaju dilemu da se odluče da kupe stan u našem objektu dok je u izgradnji“, kazao je Vujačić.

Klijentima je, prema njegovim riječima, u okviru projekta ponuđena mogućnost kupovine nekretnina bitcoinom, što je sistem koji su preslikali od partnera iz SAD-a.

„Bitcoini su jedno vrijeme važili za kriptovalutu koja je kao način kupovine uzela primat, iako je sad u blagom padu. Partneri iz SAD-a, koji imaju iskustva sa tim načinom plaćanja, su nam nagovijestili da bi i mi mogli da ponudimo kupovinu nekretnina bitcoinom. Pružili su nam svu potrebnu logističku podršku i imali smo par dobrih prodaja za bitcoine“, naveo je Vujačić.

On je dodao da su u okviru projekta Soho city prvi put u Crnoj Gori implementirani takozvani pametni domovi, odnosno Tesla Smart Home.

„Radi se o jedinstvenom sistemu pametnih domova. Dobili smo ekskluzivno pravo da koristimo logo Tesla Smart Home i da ga koristimo u svrhe reklame u našem projektu“, rekao je Vujačić.

On je objasnio da taj sistem podrazumijeva upravljanje kućnim aparatima putem jednostavne aplikacije na svojim Android/iOS uređajima.

„Kada ste van stana ili grada, u stanu upravljate kućnim aparatima, zaključavate ga, podešavate temepraturu ili izdajete određene komande na daljinu kako bi u momentu dolaska u stan, sve potrebne radnje bile već primjenjene“, saopštio je Vujačić.

On je dodao da se na taj način može pratiti vrijeme ulaska, izlaska i zadržavanja na primjer onih koji rade na održavanju higijene u stanu.

„Ukoliko ste se opredijelili za opciju izdavanja stana, a nijeste u Baru ili Crnoj Gori, možete putem aplikacije otključavati stan u momentu kada gosti dolaze i zaključavati kada odu“, rekao je Vujačić.

On je dodao da je dio kompleksa projektovan u hotel koji se sastoji od recepcije, restorana, 25 apartmana, vešeraja i ostalog potreban propratnog sadržaja.

„Hotel je napravljen da može da opslužuje Soho city, jer je sve povezano sa Tesla Smart Sistemom. Hotel može da bude logistika za one koji žele da izdaju svoj stan. Njegov restoran je tu za sve stanare, neka vrsta dodatne usluge, za ketering i slično“, kazao je Vujačić.

On je saopštio da je Soho grupa u posljednjih deset do 12 godina bila investitor i sagradila oko 300 hiljada metara kvadratnih različitih sadržaja i kapaciteta, od stambenih, poslovnih, turističkih objekata do bolnica.

„Naši sljedeći projekti u vezi su uglavnom sa turizmom. Dio građevinske firme će se usredsrijediti u cjelosti na izgradnju hotela sa pet zvjezdica visoke kategorije, kao i propratnog sadržaja takve vrste luksuznih hotela. U planu je i dovođenje velikih brendova u Crnu Goru, ali i otvaranje novih poliklinika, jedne velike bolnice, kao i poslovi vezani za finansije tih investicija“, naveo je Vujačić.

Vujačić, koji je u maju imenovan za počasnog konzula Gruzije u Crnoj Gori, kazao je da je Crna Gora kao investiciona destinacija malo poznata Gruziji.

„Crna Gora i Gruzija su još u povoju međunarodnih odnosa. Sada je prilika da te odnose produbimo, proširimo vidike i predstavimo se na pravi način, na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Vujačić.

On je kazao da će osnovna djelatnost konzulata biti rad na unaprijeđenju biznisa kao lokomotive koja će za sobom vući sve ostale sadržaje značajne za obje države i koji će dovesti do napretka i razvoja u svakom pogledu dva naroda.

Vujačić smatra da je za cjelokupni investicioni ambijent u Crnoj Gori značajno to što se svakodnevno pokazuju sve veći napori na uklanjanju biznis barijera, koje sve više prepoznaju i strani investitori.

On je dodao da je poslovna klima vrlo povoljna, što dokazuje i veliki broj renomiranih svjetskih investitora koji ulažu u Crnu Goru.

„Kao biznis barijeru, tu jedino vidim to što svi ti veliki renomirani i svjetski priznati investitori, u nekom dijelu moraju da se spuste na lokalnu samoupravu i administraciju u kojoj često fali znanje i razumijevanje za takve ljude“, zaključio je Vujačić.

Najčitanije