fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSDT odbacilo krivične prijave oštećenih klijenata HAAB

SDT odbacilo krivične prijave oštećenih klijenata HAAB

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) donijelo je rješenje kojim se odbija pet krivičnih prijava podnesenih protiv službenika Centralne banke i odgovornih u Hypo Alpe Adria banci (HAAB), Heta Asset Resolutionu i sudije Osnovnog suda Milene Matović.

Krivične prijave su podnijete zbog navodne zloupotrebe službenog položaja i službenog položaja u privrednom poslovanju, piše Dan.

Prijave su prije pet godina podnijeli oštećeni klijenti koji su uzeli kredite indeksirane u francima, Esad Muminović, Dragan Senić, Vesna Janković i Stanka Čvorović, kao i predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević, jedan od predlagača Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima.

Specijalna tužiteljka Zorica Milanović je u rješenju o odbacivanju krivičnih prijava, u koje je Dan imao uvid, navela da ne postoji osnovana sumnja da su osobe obuhvaćene prijavama izvršile navedena krivična djela, niti bilo koje drugo djelo za koje je nadležan SDT.

Milanović je u rješenju navela da nije našla da postoji osnov sumnje da su izvršni direktor HAAB-a Christoph Schoen i drugi odgovorni u banci i Heti zloupotrebom položaja, prekoračenjem granica svog ovlašćenja ili nevršenjem dužnosti, pribavili sebi ili drugom protivpravnu korist.
(kraj)

Najčitanije