fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijePrekinuti pregovore o prodaji Instituta

Prekinuti pregovore o prodaji Instituta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević pozvao je premijera Duška Markovića da prekine pregovore o kupoprodaji 58,48 odsto akcija Instituta „Simo Milošević“ iz Igala.

Medojević je Markovića, koji je i predsjednik Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, pozvao da prekine pregovore sa konzoricujomum koji čine češka kompanija Philibert i crnogorska Villa Oliva, o prodaji akcija Instituta.

„Pregovore treba obustaviti zbog moguće nenadoknadive štete po interese države, koja može nastupiti ukoliko bi se zaključio ugovor o kupoprodaji kontrolnog paketa akcija Instituta po cijeni koja je višestruko niža od likvidacione vrijednosti kompanije“, naveo je Medojević u pismu Markoviću.

On je dodao da je ponuđač za 58,48 odsto akcija Instituta ponudio deset miliona EUR, što je višetruko niža cijena od one koju bi država kao prodavac dobila, čak i u slučaju likvidacije, prodajom imovine, nakon otplate svih prispjelih dugova.

„Država bi na taj način bila zakinuta za ogromni iznos prihoda koje bi dobila prilikom tržišne valorizacije imovine Instituta. Poznato je da je likvidaciona vrijednost najniža cijena po kojoj Vlada, odnosno država, može prodavati svoju imovinu“, rekao je Medojević.

On smatra da je prekid pregovora sa ponuđačem jedina opravdana odluka, sa aspekta zaštite imovinskih interesa države, pa samim tim i javnog.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

 

Najčitanije